Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford A /C Specifikationer

Sedan uppfinning på 1940-talet, har luftkonditionering förändrats avsevärt. Nu, luftkonditioneringssystem är datorstyrd, vilket ger föraren oöverträffad kontroll över graden av luftflöde och temperatur. De tre huvudkomponenterna i alla luftkonditioneringssystem är kompressorn, förångaren och mottagningstorken. Dessa tre komponenter fungerar tillsammans för att kyla inkommande luft och filtrera den i bilen. Ford är inte ensam om att använda luftkonditionering i sina bilar, med de flesta av sina modeller som kommer med luftkonditionering som standard. Manuell styrning

Manuell styrning luftkonditionering är standard specifikationer som ges till de flesta Ford bilar. Modeller som Focus kommer med manuell styrning luftkonditionering, med möjlighet att uppgradera till en extra kostnad. Manuella luftkonditioneringssystem kräver att föraren manuellt aktivera dem. En knapp eller en ratt på instrumentbrädan styr oftast detta. Föraren kan sedan välja nivån på fläkten genom att vrida fläkten nivån uppåt eller nedåt. Begränsningen ett manuellt system är att föraren inte har någon kontroll över temperatur, behöva känna när det är precis rätt. Systemet är också oförmögen att upprätthålla en förprogrammerad omgivningstemperatur och kräver ofta att justera manuellt.
Automatisk temperaturkontroll

Använda en komplicerad samling av både interna och externa sensor, beräknar automatisk temperaturkontroll aktuell temperatur och hur man antingen höja eller sänka omgivningens temperatur till förvald nivå. Den automatiska temperaturregleringen fungerar med både värmare och luftkonditionering för att bibehålla lämplig temperatur och förebygga luftfuktigheten i bilen orsakar Windows att dimma över. Systemen finns i två varianter, halv-och helautomatiska. En semi-automatiska systemet kommer att hålla temperaturen inställd av föraren, medan ett helautomatiskt system för att göra detta och även styra andra enheter såsom avfrostnings, uppvärmda säten och mer.
Dual Electronic Automatic Temperature Control

DEATC, eller Dual Electronic Automatic Temperature Control, är ett system som finns i flera nyare Ford-modeller, ofta som ett tillval. Systemet fungerar som en automatisk temperaturreglering, vilket tillåter användare att välja önskad temperatur, och systemet med hjälp av avancerade sensorer hela fordonet kommer att se till att temperaturen hålls. Till skillnad från vanliga automatiska system för temperaturreglering, dock är det DEATC kan upprätthålla två separata temperatur områden, oftast på vänster och höger om bilen. Andra tillverkare använder detta system, men kallar det klimatkontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73746.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.