Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur gör jag Styling Min 1978 Triumph Spitfire?

Utföra en grundläggande trimma upp din 1978 Triumph Spitfire kommer att se till att den körs med högsta prestanda. Den 78 Spitfire är utrustad med en 1,5 liters, 1 fat, toppventilsmotor. Det sätt dessa fordon var utformade är en sann hyllning till brittisk teknik och gör för enkel inställning av motorn. Den stämma upp bör inte ta mer än tre timmar, även om du aldrig har arbetat på din Spitfire. Tyngdpunkten i en låt är upp för att säkerställa att bilen blir rätt bränsle till luft förhållandet, liksom en ordentlig tändgnista. Alla delar för detta jobb bör finnas på din lokala delar butik. Saker du behöver
Luftfilter
4 Tändstift
tändkabeln satt
1 Kan aerosol förgasare spraya
3/8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Tändstift borttagning Hylsnyckelsats
Tändstift bladmått Tool Review Serpentine Kilrem
Bränslefilter
dräneringskärlet eller dropptråg
Visa fler instruktioner
1978 Triumph Spitfire - luftintagsenheten

1

Ta bort muttern som håller luftfilteraggregatet locket till motorn. Avlägsna luftfilteraggregatet locket och byt ut luftfiltret.
2

Starta bilen och låt den gå på tomgång, och se till att bilen är i "Park" eller "Neutral". Använda gasen kopplingen på sidan av förgasaren, motorn rev lite och håller på en högre varvtal. Spraya hela innehållet i den aerosol förgasare renare kan i förgasaren. Om bilen stannar, startar och ger motorn mer gas under sprutning. Förgasaren är mekanisk anordning i mitten av din luftfilterhus.
3

Upprätthålla en inaktiv på bilen under minst 30 sekunder efter tömning av förgasare sprayburk. Detta kommer att säkerställa att bilen inte blir översvämmad med bränsle vid nästa uppstart. Stäng bilen utanför. Sätt tillbaka luftfiltret montering lock och dra åt vingmuttern ner till 20 ft-lbs. vridmoment Addera 1978 Triumph Spitfire -. Spark Plug och Spark Plug Wire ersätter
4

Ta en av tändkablarna vid kontakten slutet. Tändstiften är på sidan av motorblocket. Följ den här kabeln till den andra änden, och ta bort den från distributören. Mät längden av tråden mot ledningarna i ditt nya uppsättningen, och bifoga den matchande längd tillbaka till distributören. Fördelarlocket är ett cirkulärt stycke med alla dina tändkablarna sticker ut från sina platser.
5

lokalisera och ta bort tändstiftet som du just bytt tråden. Kontrollera avståndet av metallen ljusbågen för att det mittre stiftet i din tändstiftet med ett bladmått. Måttet ska vara 0,25 i tusendelar av en tum. De flesta tändstift kommer med en 0,44 tusendelar gap. Böj änden metall båge mot mitten stiftet på en hård yta för att säkerställa att din spalt är endast 0,25 promille.
6

Snug tändstiftet in med ditt 3/8-drive Ratchet och tändstift uttaget. Vrid tändstiftet 1/4 varv när det är ordentligt. I fordonsindustrin samhället kallas detta "ombonad och en fjärdedel". Detta kommer att säkerställa att ditt tändstift har precis rätt mängd vridmoment som behövs för att arbeta vid optimal effektivitet.
7

tillbaka tändkabeln på nytt tändstift. Upprepa stegen tills du har ersatt alla fyra tändstift
1978 Triumph Spitfire -. Kilrem demontering och montering
8

Lossa spännare på framsidan av din motor, med ditt 3/8-drive Ratchet och korrekt uttag. Ta bort remmen från fordonet.
9

Gör en mental anteckning om dragningen av drivremmen för installation. Installera om kilremmen (eller en ny).
10

Spänn remspännaren tills du har mindre än 1/4-tums av lek eller slack i drivremmen. Om drivremmen skriker vid omstart av bilen, vända bilen av och dra åt remspännaren 1/4 varv tills skrika går bort
1978 Triumph Spitfire -. Bränslefilter Byte

11

Avlägsna tanklocket från fordonet. Leta upp bränslefiltret på passagerarsidan av fordonet, under huven. Placera din långpanna direkt under filtret, eftersom du kommer att förlora en del bränsle. Filtret är inbyggd i bränsleledningen, och är känd som en "in-line" filter. Ta fram mest slangänden, vara säker på att inte riktar sig i din riktning
12

. Borttagning av bränsleledningar kommer att orsaka viss förlust av systemtryck och bränsle försvinnande. Ta den andra änden av bränslefiltret, och håll sidled bränslefilter, så att båda portarna inte droppar. Placera det gamla filtret i din långpanna.
13

tillbaka bränslefiltret i varje ände av den öppna bränsleledningen. Dra åt klämmorna så att inget bränsle avges efter fullgjord jobbet.
14

Lossa vingmuttern på toppen av filterhuset och ta bort locket luft montering. Häll cirka fem gram färsk bensin in i förgasaren direkt. Detta kommer att flöda förgasaren så att det inte är snustorrt när du går att starta bilen.
15

tillbaka luftfilteraggregatet och dra åt vingmuttern till 20 ft-lbs av vridmoment. Starta bilen i neutral eller park. Inspektera dina beslag under huven för att se till att du inte har något bränsle läcker från ledningarna, där du bara installerat din bränslefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72472.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.