Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 1998 Dodge Truck

Chrysler säljer en rad RAM pickup lastbilar under sitt Dodge varumärke. De 1998 modellerna tillhörde den andra generationen av Rams, som var i produktion från 1994 till 2001. Förfarandet för att ersätta vattenpumpen i en 1998 Dodge lastbil beror främst på dess motor. Den vanligaste motorn i denna bil är en 8-cylindrig 5,2-liters motor som körs på bensin. Vattenpumpen är åtkomliga från motorrummet och ligger framför motorblocket. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylarvätska
Momentnyckel
slang tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel för att hindra dig från att oavsiktligt starta motorn under vattenpump byte. Placera ett uppsamlingskärl under dräneringshålet för kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. Vänta tills kylvätskan rinna in i behållaren och sätt tillbaka avtappningspluggen.
2

Koppla från tillbehöret drivrem med en hylsnyckel och lossa nedre kylarslangen från kylaren. Ta värmaren slangen från vattenpumpen om bilen är så utrustad.
3

Lossa övre kylarslangen från kylaren med en hylsnyckel. Koppla kylfläktaggregat från motorblocket, inklusive fläktkåpa. Ta bort skruvarna för vattenpumpen remskiva och lossa remskivan från motorblocket.
4

Ta monteringsbulten för värmaren slang med en hylsnyckel. Lossa klämman för bypass slangen på vattenpumpen och demontera bypass slang. Lossa bultarna för vattenpumpen, och ta bort vattenpumpen.
5

Installera den nya vattenpumpen och dra åt bultarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut bypass slangen till vattenpumpen och fäst klämman för slangen. Applicera tätningsmassa på gängorna på värmaren slang. Anslut röret värmeslangen, och dra åt fästskruven till 12 foot-pounds. Snurra vattenpumpen för att säkerställa pumphjulet för vattenpumpen inte i kontakt med fallet kamkedjan.
6

Anslut remskivan för vattenpumpen och dra åt bultarna till 20 foot-pounds med en vridmoment skiftnyckel. Installera kylfläktaggregat och ansluta slangarna till kylaren. Fäst remmen tillbehörsdrivningens. Fyll kylaren med kylvätska och kolla efter läckor i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74633.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.