Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter startmotorsolenoiden på en 1997 Saturn SC2

Saturn producerade SC2 coupe 1997-2002. Fordonet var tillgänglig med antingen en 8-ventil 85 hästkrafter eller en 16-ventil 124 hästkrafter. Solenoiden är faktiskt en del av startapparat med startapparaten måste avlägsnas, repareras eller bytas ut som en enhet. Den neutrala säkerhetsbrytare som förhindrar motorn från att starta om den automatiska växellådan är inte i parken eller neutral, är också en del av startmotorn, som är kopplingen start säkerhetsbrytare för manuella växellådor. Saker du behöver
Wrench set
Obstruktion skiftnyckel Skruvmejselsats
Jack
2 pallbockar
Momentnyckel tejp
Maskering och filtmarkör
Penetrerande olja

Visa fler instruktioner
bort startapparaten
1

Lossa och ta bort minuskabeln från batteriet med en låda eller hylsnyckel. Höj den främre änden av din Saturn med en domkraft och sänka den på pallbockar.
2

Spraya alla de elektriska anslutningarna på startmotorn med penetrerande olja. Låt oljan i några minuter så det har tid att sjunka in i gängorna.
3

Sätt en bit maskeringstejp på varje elektrisk tråd. Notera på bandet trådens position på startmotorn, med filtmarkör.
4

Lossa alla de elektriska anslutningarna på startmotorn med en skiftnyckel och ta bort ledningarna. Skjut kablarna så att de inte kommer att störa reparation.
5

Lossa och ta bort den nedre starter monteringsbulten med en skiftnyckel. Lossa och ta bort den övre startmotorn bult med ett hinder skiftnyckel. Om du inte har ett hinder skiftnyckel, kan du nå bulten genom en öppning i insugningsröret fästet, förutsatt att du har en lång förlängning för uttaget.
6

Lossa och ta bort bulten håller startmotorn fästet bak stöd till Saturnus ram, med hjälp av en skiftnyckel. Rotera startmotorn tills det rensar axelfäste axelbäraren. Dra den bakåt och ut.
Byta Starter församlingen
7

Höj startapparaten på plats. Montera och dra den bakre bulten fästet med en skiftnyckel.
8

Montera övre startmotorn bult och dra åt med en skiftnyckel. Montera den nedre startmotorn bult och dra åt med en skiftnyckel.
9

Fäst kablarna till sina elektriska anslutningar och dra åt med en skiftnyckel. Se till att alla kontakter är fria från smuts och fett.
10

Test startmotorsolenoiden monteringen genom att vrida på tändningen för att starta motorn över. Lyft upp fordonet med domkraft, bort pallbockar och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74583.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.