Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Serpentine Belt på en 1997 Chevy Cavalier

Den 1997 Chevy Cavalier erbjuds med två olika storlekar av fyrcylindriga motorer. Båda alternativen, den 2,2-liters och 2,4-liters motorer, har luftkonditionering (A /C), detta är ett alternativ för den förstnämnda och standard för den senare egine typ. Eftersom A /C-kompressorn drivs av en rem, kan bandet behöver tas bort och sättas tillbaka från tid till annan. Ta bort remmen från Cavalier är en mycket enklare process än att ersätta det, på grund av de snäva kvartalen mellan motor och fender väl. Saker du behöver
Serpentine belt verktyg med 15-mm-uttag (2,2-liter) eller 13-mm-uttag (2,4-liters)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Cavalier.
2

Lokalisera routing diagrammet på kylarram eller på undersidan av huven. Om man inte är tillgänglig eller oläsliga, skaffa en på nätet (se länkarna i avsnittet Referenser för varje motorstorlek).
3

Lokalisera spännarremskivan på bältesdragningen systemet. För 2,2-liters motor, det ligger nedanför och till höger om servostyrning remskiva (långt övre vänstra remskiva), oavsett om motorn är utrustad med A /C eller inte. På 2,4-liters motor, är sträckaren sitter under generatorn remskiva (övre remskiva) och till vänster. Rätt uttag i bältet borttagningsverktyg (15 mm för
4

Place 2.2- litersmotorer och 13-mm för 2,4 liters motorer).
5

Placera sockeln och verktyget på bulten huvudet, i mitten av spännaren.
6

Vrid instrumentet medurs för att lindra spänningen på Serpentine belt och sedan ta bort remmen från generatorn remskiva (övre högra sida remskiva). Den 2,4-liters motorn kan innehålla en vänsterhänt gängad bult och kräver en motsols för att släppa spänningen. Var försiktig i doin detta, eftersom sträckaren sysselsätter en stel rörelse fjäder åtgärd. Var noga med att inte låta verktyget gå eller glida av bulten huvudet av remskivan, som allvarlig skada kan uppstå.
7

Låt verktyget sakta släppa spänningen på remspännaren och ta sedan bort verktyg och uttag.
8

bort remmen från de återstående remskivor, och sedan dra upp den genom ena sidan av motorn för att slutföra borttagningen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72066.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.