Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Rätt sätt att mäta V Bälten

bestämma den exakta längden av en kilrem med en matematisk ekvation blir förvirrande. Detta gäller särskilt när man mäter längden av en kilrem som kör mellan två remskivor med olika diametrar och inte har erfarenhet av att använda kalibrar att mäta diametern på remskivorna. Lyckligtvis har du ett alternativ för att bestämma längden av en kilrem exakt som inte kräver användning av en komplicerad matematisk formel eller komplicerad mätutrustning. Saker du behöver: äldre V rem och White måla markör
Pencil
Måttband
1/4 tum nylonrep
svart märkpenna
Visa mer instruktioner
Measuring Belt Längd med en gammal V Belt
1

Placera ett märke på sidan av en gammal V-rem med en vit färg markör.
2

Ställ plan yttre kant för V-remmen på en plan yta. Rotera kilremmen att placera färgen varumärke mot den plana ytan. Rita ett märke på den plana ytan med en penna för att utse startpunkt för mätningen.
3

Rulla kilremmen längs den plana ytan tills färgen märket rullar tillbaka till den plana ytan . Placera en andra blyertsmarkering på den plana ytan för att utse den kontaktpunkt i färgen märket med den plana ytan.
4

Mät avståndet mellan de två blyertsmarkeringar att bestämma omkretsen av kilremmen. Addera Measuring Belt Längd utan en befintlig V Belt
5

Wrap 1/4 tum nylonrep runt båda remskivorna. Överlappning 4 inches av nylonrep.
6

Rita en linje tvärs över nylonrep med en svart märkpenna. Se till att märket korsar båda delarna av överlappande nylonrep.
7

Lay den markerade nylonrep på en plan yta.
8

Mät avståndet mellan de två varumärkena med ett måttband för att bestämma omkrets behövs kilremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72462.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.