Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Harley Svänghjul Balance Symtom

Varje motorcykel som kommer från Harley-Davidson monteringslinje är annorlunda. Varje halva av ett svänghjul, varje vevaxel, kolv, stång, ring, lås, knapp och bur som utgör hela balanshjulsarrangemanget är lika skiljer sig från de andra. På grund av den känsliga karaktären på den tillhandahållna funktion, växer en fjäderlätt obalans i svänghjulet exponentiellt påverka mjuk gång av din cykel - särskilt Harley Sportster och 45 graders V-Twin, tillgivet kallas "Shaker". Motorn Shakes

balanshjulsarrangemanget buffertar och moderata makt tas ut av en motor. Den 45-graders vinkel för Harley V-Twin motor gör det svårt att radera ut återgående snurrar av motorn, om du känner dig som om dina tänder kommer ut ur ditt huvud när du rider, du upplever det inte svårt-att- upptäcka Harley balans symtom inneboende i din hog. Eftersom delarna är montering görs, kommer de två halvorna av svänghjulet vara inte exakt. Varje liten skillnad i vikt mellan de två halvorna skapar en obalans som, när det skakar genom hela sammansättningen, intensifierar motorns vibrationer.
Factory-Köpte Harleys

Balancing svänghjulet är en dyr och tidskrävande operation. Varje cykel genomgår en balansering till en tillverknings standard tillämpas på varje modell och sedan släppas till dealern. Fabriks-köpte maskiner har fördelar. När det kommer till Harley felsökning, dock är en anpassad cykel mindre benägna att skaka än en fabrik-utfärdat cykel. När du slår på tändningen och motorn börjar skaka i en elliptisk mode eller du själv bär ut kullager med en stor hastighet, var balanshjulsarrangemanget sannolikt bara fabriken balanserad.
Motor Shakes Över 3000 RPM

Ju högre varvtal per minut (rpm), desto större är hästkrafter används och desto större påfrestning på motorn. Harley balans symptom ökar till den punkt att bli omisskännliga och discomfiting vibrationer. Om du drar race med din cykel då, du tar det över standard operativ rpm. Även om du hade dina svänghjul balanserad för vanlig gata ridning, desto större efterfrågan du sätter på din Harley orsaka en förändring i rotationen av svänghjul och framhäva någon viss obalans. Du kan också ha anpassade kolvarna eller ens svänghjulen själva för bättre racing prestanda, vilket också kommer att leda till en förskjutning av balanshjulsarrangemanget, vilket resulterar i skakar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74377.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.