Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man rensar Engine Koder för en Jeep Liberty

Tillverkade 2002, har Jeep Liberty integreras alltid den andra fasen av omborddiagnos (OBD II). Detta nyare fordon diagnossystem standardiserat placeringen av datalänkanslutningen (DLC) och de diagnostiska felkoder (DTC). Detta förenklade processen att diagnostisera felaktiga sensorer eller moduler i fordonet som meddela bilens datorsystem. När en felaktig DTC upptäcks i Jeep Liberty datoriserat system, kommer det att utlösa "Check Engine Light" (även känd som fel indikatorlampa eller MIL), vilket indikerar en motorkod har inträffat. Saker du behöver
Pocket scanner
Bruksanvisning för ficka scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr av Jeep Liberty och lokalisera den diagnostiska link-anslutning (DLC) under instrumentbrädan. Det ligger till höger om ratten på Liberty. Anslut fickan skanner i DLC
2

och vrid tändningsnyckeln till tillbehörsläget. Detta kommer att driva upp alla elektriska reglage utan motorn igång. Skannern kommer att få sin ström från batteriet i Liberty och kommer inte att kräva slås på.
3

Läs på skärmen menyn för skannern. Medan det finns många märken och modeller av pocket skannrar, är de i allmänhet ganska universella i termer av drift. De flesta kommer att innehålla några alternativ på menyn som du kan bläddra mellan och tryck en Enter för att aktivera funktionen. Om du har ditt problem att använda, finns i bruksanvisningen.
4

Välj "Erase" som ett alternativ. På vissa modeller kan det även finnas en "Radera"-knappen. Tryck bara på knappen, om så är fallet på fickan skannern.
5

Vänta tills skärmen menyn har visas "Command Skickat" eller har fallerat tillbaka till huvudmenyn.

6

Starta motorn till Liberty för att avgöra om "Check Engine Light" är ute. Om så är fallet, är motorn koder raderas. Om inte, är vidare diagnos krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71643.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.