Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar en TH350 Transmission

Den TH350 transmission har utvecklats av General Motors som ersättning för två hastigheter Powerglide växellåda. GM använde TH350 i sina fordon med början 1968 och finns i nästan alla bakhjulsdrivna GM fordon genom 1984. Om du har en GM bil som faller inom dessa årsmodeller, det finns en god chans att du har en TH350. Med några enkla steg kan du avgöra om din bil har en TH350 växellåda eller ej. Saker du behöver
Ficklampa eller besvär ljus
Automotive jack
Jack står
Stoppklossar
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar runt baksidan däck att säkra fordonet från rörelsen. Höj bilen med din jack. Placera domkraften står säkert under rambalkar och lägre fordonet på läktaren.
2

krypa under bilen och leta reda på transmissionen. Den TH350 alltid används i bakhjulsdrivna fordon, så att platsen är alltid densamma, längst bak på motorn.
3

Räkna antalet bultar som håller på växellåda oljetråget på. Detta är pannan bultas fast i botten av transmissionen. Om man räknar 13 bultar, har du minskat din sändning modell ner till endast två:. En TH350 eller TH400
4

Titta på formen av överföring oljetråget. Pannan på en TH 350 är kvadratisk till formen, med ett hörn avskurna, vilket resulterar i en fem-sidig pan.
5

Mät längden av överföringen från framsidan, med din måttband, där det bultar på baksidan av motorn till slutet av sändningen, där de tailshaft bostäder bultar på. Inte mäter tailshaft bostäder, är som den konformade adapter bultad till den bakre delen av transmissionen. Detta avstånd kommer att vara 22 ¼ till 22 ¾ inches på en TH350.
6

Look för vakuum modulatorn. Det kommer att vara på sidan av överföringen och har en linje gummiutsugring fäst vid den. Om denna koppling är på rätt framsidan av sändningen, har du en TH350. På liknande TH400 den är fäst vid den högra bakre av transmissionen. För att se om det finns en kabel som går till sidan av transmissionen, nära där skiftenheten länksystemet ligger
7

Look. Kontrollera att kabeln löper fram till motorn. Detta är en kickdown-kabel, och TH350 transmissionen har denna funktion, där TH400 inte.
8

Lokalisera stansningar på sidan av transmissionen. Den TH350 hade del koderna M33, M38 och M39. Den TH350C, vilket är en TH350 med ett lock up momentomvandlare, hade en del koder MV4, MX2, MX3 & MX5.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74286.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.