Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en framaxel i en 2000 Dodge Dakota

Ta framaxeln från din Dodge Dakota kan vara ett stort jobb, men om du har verktygen för att göra jobbet själv, kan du spara pengar och göra det hemma. Dodge Dakota använder ett CV eller konstant hastighet stil axel som är tillgängliga från de flesta bildelar butiker om du behöver en utbytesenhet. Fogarna i änden av axeln är inte repareras utan speciella verktyg, så om du har en defekt axel, är det bästa alternativet byte av hela enheten. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckelsats
Breaker bar
rörtång
Jack
Jack står
Wrench set
brytjärnet
Show Mer Instruktioner
1

Leta sprinten i mitten av det främre navet och ta bort den med en tång. Skjut låsmuttern och fjäderbricka från axeltappen och lägg dem åt sidan.
2

Lossa drivmuttern på axeln med en socket och breaker bar medan lastbilen är fortfarande på marken. Lossa muttrarna med en rörtång men ta inte bort dem ännu. Addera 3

Placera en domkraft under den främre änden av lastbilen och lyfta upp det tills däcken är från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja lastbilen medan du arbetar.
4

Avlägsna muttrarna från hjulbultarna för hand och skjut däcket utanför navet. Ställ åt muttrarna åt sidan för nu, du kommer att behöva dem för att montera den främre änden senare
5

Lokalisera de två bultarna på baksidan av bromsok.. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft dra sedan bromsok från konsolen och broms rotor. Stötta den med en bit ståltråd så att bromsoket inte hänger på gummit bromsslang och skada slangen.
6

Skjut bromsskivan bort hjulskruvarna och placera den någonstans säkert så det gör inte skadas. Leta navaggregatet montering bultar på baksidan av styrspindeln. Lossa de tre bultarna med en hylsa och spärrskaft sedan bort dem från baksidan av styrspindeln.
7

Ta navenheten från styrspindeln, separera den från knogen och dra ut på framsidan av knogen. Skjut försiktigt navet av drivaxeln eller drivaxel för att inte skada splines på navet eller axeln. Ställ den åt sidan för nu.
8

Lokalisera den inre drivknut på den inre änden av axeln där den ansluter till differentialen fallet. Sätt i två pry barer i mellan målet och CV-leden och försiktigt bända upp den ur fodralet.
9

bort drivaxeln från under fordonet och placera den på en bänk eller annat område där det kommer inte skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71881.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.