Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en OBD-II för att få bättre bil prestanda

Den inbyggda elektroniska diagnossystem i bilen används för att lokalisera problemen när de uppstår. När bilens motor tänds, kan du använda en OBD-II-skanner för att hitta problemet och åtgärda det därefter. Men du kan även använda OBD-II för att förbättra bilens prestanda med ett bra diagnosverktyg och relevant, uppdaterad programvara. Instruktioner
1

Använd en bildskärm med den mest diagnostisk scanning möjligt att kolla in de flesta system i bilen.
2

Hitta motorn knackar, och se till att din ABS bromsar systemet fungerar korrekt. Tjänsten koder på OBD-II skanner kan berätta hur bra användning förbrukar bränsle och hur enskilda cylindrar bränning. Du kan finjustera dina poäng transmissionsväxlingsstyrsektion med OBD-II, samt kontrollera spänningen som kommer ut av tändningen.
3

använda en OBD-II-skanner när du lägger förbättringar sådana som rör och brännare bränsle för att säkerställa att du förblir inom nuvarande EPA standarder. Om du är busted med höga utsläpp, kan du få en rejäl böter eller förlora din licens att arbeta med bilar.
4

Watch för nya kraftverk lastmaskiner som kommer ut på marknaden, vilket gör att du kan justera parametrarna i din OBD-II-systemet för ökad snabbhet och extra kraft. Sedan OBD-II är förseglad i ett fall, är speciell utrustning som krävs för att ändra och modifiera programvaran parametrarna. Biltillverkare och eftermarknad leverantörer arbetar ständigt på dessa uppgraderingar, samtidigt som man försöker upprätthålla ansvarsfulla utsläppsnormer.
5

Kör din bil med OBD-II skanner bifogas. Använd en inspelning möjlighet att spara de data som samlas in under provkörningen. Du kan senare gå tillbaka och titta på resultaten för att finjustera din bil enligt dina specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70952.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.