Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så se upp delar av VIN

Varje tillverkat fordon har ett chassinumret (VIN), vilket ger ägaren med information om bilens ursprung och källa motorkomponenter. I mitten av 1950-talet, som massa bilproduktionen eskalerade med efterfrågan, började Detroit biltillverkare stämpling sina fordon för att identifiera dem. Tidiga identifikationsnummer varierade med tillverkaren, men i 1977 en ISO (International Organization of Standardization) för VIN trädde i kraft, vilket den amerikanska National Highway Traffic Safety Administration antogs i början av 1980 som ett krav för alla licensierade fordon. För bil-reparation entusiast, kommer att tolka VIN ordentligt säkerställa rätt delar till fordonet. Saker du behöver
Vehicle Identification Number
Reservdelskatalog
Visa fler instruktioner
Letar upp delar av VIN
1

Hitta din chassinumret. Den vanligaste platsen för VIN är på dörrkarmen eller tjänsten som det främre förarsidan, eller på instrumentpanelen nära vindrutan. VIN kan vara på andra platser men, såsom maskin pad på motorn, eller stämplas på ratten eller kolumn. VIN är också noterat på fordonets dokument såsom titeln intyg, registrering, garanti eller böcker underhåll.
2

Decipher ditt VIN. Det första tecknet på en VIN betecknar ursprungslandet, är det andra tecknet tillverkaren och det tredje tecknet identifierar fordonstypen (eller division). Den fjärde till åttonde tecknet är mycket viktigt ur en del perspektiv som de identifierar modell attribut såsom kroppen stil, motortyp och modellserie. Den nionde siffran är kontrollsiffra (matematiskt bestämd att kontrollera VIN noggrannhet), samt 10 och 11 tecken identifierar årsmodell och produktionsanläggning. De sex sista siffrorna är unika identifierare för varje fordon.
3

Applicera VIN information till en del källa. Denna process har dragit stor nytta den digitala tidsåldern, och många delar återförsäljare och tillverkare lista sina varor kataloger på nätet. På sina webbplatser du kommer också ha möjlighet att söka sina databaser genom VIN. Om sourcing genom datorn inte låter tilltalande, både återförsäljaravtal servicecenter och detaljhandel delar uttag har förmågan att hitta de delar du behöver genom din VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73347.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.