Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kommer ett bilbatteri laddar sig själv efter att ha varit död?

Även för de minst initierats bland oss, presenterar bilbatteriet litet mysterium i jämförelse med resten av bilreparationer världen. Ett urladdat batteri kan vanligtvis laddas med ett hopp från ett annat batteri. Att ha ett dött batteri, märk väl, inte alltid nödvändigtvis ett nytt batteri måste köpas. Addera Orsaker

Ett bilbatteri är oftast tillverkade för att pågå cirka fem år, baserat på optimala förhållanden. Om ett bilbatteri dör innan dess, kan det bero på förarens fel, vilket innebär att det var helt onödig i många fall. Några av de viktigaste sätt på vilka ett bilbatteri kan möta ett tidigt slut är genom bristande underhåll och därefter korrosion av kablar och inlägg som ansluter batteriet till motorn. Extrema väderförhållanden kan också minska livslängden på ett batteri, som är mycket varmt eller kallt väder. Naturligtvis är det vanligaste sättet att döda ett batteri för att lämna dina lampor på när motorn är avstängd. Dubbelkolla dina lampor när du lämnar bilen och undvika onödigt att ha dömts för batteriets dråp.
Ladda det urladdade batteriet

Naturligtvis, oavsett hur bra våra avsikter , ibland kommer vi att befinna oss i ett tidigt dött batteri. Den goda nyheten är denna: Du kanske inte behöver byta ut batteriet direkt. Om batteriet dör omkring fem års märket, bör du definitivt en ny. Annars skjuts batteriet med antingen ett batteri (finns på alla rabatt auto del butiker och många stora butiker box som Walmart) eller en god samarit s Juiced-up batteri. Efter att hoppa i bilen, låt den gå i minst 20 minuter för att låta motorn ladda batteriet. Om det håller laddningen, bör du ha något att oroa sig för. Om inte, är det dags för en ny.
Varning

Oavsett om batteriet håller sin laddning är en ren spekulation, även om du just köpt det går. Se därför till att du kör till en säker zon efter att hoppa i bilen. Du vill inte att parkera i mitten av ingenstans, bara för att finna att batteriet förlorat sin laddning när du går för att starta upp den igen. Kör hem eller till en plats där du vet att du kan få ett andra hopp om du har några farhågor om batteriet kunna helt ladda sig från motorn. Addera Battery Care
p Det finns enkla sätt att undvika att vara i detta prekära läge i första hand. Som nämnts tidigare, se till att du inte lämnar dina ljus eller radio igång när motorn är avstängd - det är större batteri drainers. Andra, praktik bra batteri underhåll en gång per säsong för att förlänga livslängden på din bils elektriska källan. Detta kan göras enkelt genom att inspektera kablar för slitage och med en stålborste för att bli av med eventuella korrosion finns runt terminalerna.


hybridbil Batterier andra änden av kostnaden spektrumet är de batterier som används för hybridbilar. Dessa nya gas spara bilar har nyligen blivit den hetaste nya trenden att minska koldioxidutsläppen och spara pengar på bensinstationen, men batterierna de kör ut kan kosta en vacker slant om de förlorar sin saft. Lyckligtvis kan betrakta dessa batterier köra så mycket som $ 3,000, de är konstruerade för att hålla liv i bilen, eller åtminstone genom en tio års garanti. Men när de gör misslyckas, är ersättare den enda hållbara alternativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71362.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.