Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Wire Plastic Automobile Connectors

Plast bil kontaktdon, som ibland kallas Molex kontaktdon, är allestädes närvarande i bilindustrin. Det finns goda skäl för det: dra en eller ett fåtal pluggar med många kontakter varje förenklar och snabbar upp trådbunden utbyte av komponenter, i motsats till någon annan anslutningsmetod. Varje elmotor, givare och fabriksinställda trådbunden radio har dem. Efter den initiala installationen blir felaktig anslutning en icke-fråga. Det finns en viss teknik och verktyg set för jobbet. Den sockelkoppling håller de manliga stift och stickkontaktdonet håller de kvinnliga stiften. Saker du behöver
BCT-1 slangpress för Molex kontaktdon
Molex kontaktdon med hög-kopparlegering kontakter
Avbitartång /stripper
Visa fler instruktioner
1 < p> Gör en funktion diagram av trådarna du ansluter med färg. Använd denna tabell för att para rätt anslutningar i de manliga och kvinnliga pluggar.
2

Anslut plastdon tillsammans innan ledningar att fastställa korrekt passform och testa låsningen /polaritet mekanism.
Sida 3

Läs tillverkarens rekommenderade VECKARE storlek för dina kontaktstift. Underlåtenhet att använda rätt storlek kan bryta stiften eller gör en svag koppling.
4

Strip en exakt längd på isoleringen bort i slutet av varje tråd som gör att 1/16 tum av tråd för att sticka ut förbi tråden krusa sektionen medan isoleringen änden passar i isoleringen crimp sektionen. Twist strängarna i varje tråd tätt.
5

lägga kabeln i stiftet och hålla den på plats. Lägga kabeln crimp sektionen av stiftet i korrekt dimensionerad sektion av VECKARE, runda nedåt i runda sidan av VECKARE. Bear ner W-formad sida av VECKARE så de öppna vingar av tappen böj i och ner i vajersträngen bunt.
6

använda tekniken i föregående steg för att vika över isoleringen crimp sektionen i trådisoleringen.
7

Slide varje ansluten tapp i facket i plasthöljet tills deras tungor klickar på plats, hålla dem från att backa ut ur huset när man parar pluggarna.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73547.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.