Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att svetsa aluminium med argongas

När TIG (TIG) svetsning aluminium, du behöver använda argongas för att hindra luft från att förorena smältbadet. Om luft kommer i kontakt med smältbadet, kommer kolet in den smälta metallen och orsaka små porer i svetssträngen kallas porositet. Vid svetsning tunn aluminium, riktade argon till baksidan av svetsen för att kyla aluminium runt svetsfogen. Detta minskar över penetrering av svetsen och minskar chanserna att du kommer att blåsa ett hål i den tunna aluminium. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Läder svetsning handskar
flaska argon skyddsgas
TIG svetsare
Skiftnyckel
Två bitar av aluminium
Metal arbetsbord
Svetsning hood
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon och läder handskar svetsning.
2

Öppna och stänga ventilen på flaska argongas snabbt för att avlägsna skräp och föroreningar från insidan av flaskans ventil.
3

Fäst flödes mätare av TIG svetsaren den gängade anslutningen ligger på toppen av argon flaskan.
4

Dra åt muttern flöde tjocklek med den reglerbara skiftnyckeln att täta anslutningen och öppna ventilen av argon tanken.
5

Lägg de två bitar av aluminium platt på metallen arbetsbordet. Lämna en 1/16-inch mellanrum mellan styckena för en svets gap.
6

Fäst marken klämman från TIG svetsare till metallen arbetsbordet.
7

Sätt på din svetsning huva och anpassa volfram för TIG svetsare med 1/16-inch svetsen gapet du kvar mellan bitar av aluminium.
8

Sänk din svetsning huva och starta TIG svetsare. Håll bågen av TIG svetsare i två sekunder för att fixera bitar av aluminium tillsammans. Upprepa detta steg för att placera en häftsvets varje 1/2-tums, tills du når andra änden av svetsfogen.
9

Svetsa tacked svetsfogen, och se till att argon skyddsgas inte störs när du svetsar. Om du märker svetspölen inte flödar korrekt eller porer utvecklas i svetsen, stoppa svetsning och öka flödet av argon skyddsgas.
10

Låt svetsfogen svalna till lufttemperatur före hantering av svetsade bitar av aluminium.
11

Inspektera svetsfogen för porer för att säkerställa att argongas in ordentligt innan du försöker slutföra ytterligare svetsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71700.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.