Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur återställa datorn på min 1995 Pontiac Grand Am V-6

En "Check Engine" blinkar på instrumentbrädan kan varna dig för hotande problem med din Grand Am, men det kan också vara irriterande om du fast dessa problem utan återställa varningslampa. Om du inte har tillgång till en on-board diagnostik scanner, den snabbaste och mest populära sättet att återställa en "Check Engine" light är att koppla bort batteriet. Borttagning av datorns strömkälla under en längre tidsperiod kommer att få den att förlora det mesta av sin lagrade information, inklusive de parametrar som utlöste "Check Engine" ljus. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på batteriet. I Grand Am, kommer batteriet vara på förarens sida av fordonet.
2

Koppla den svarta negativa terminalen kabel med en spärr och uttag. När du ställer in kabeln åt sidan, se till att metallen änden av kabeln inte vidrör någon metallyta. Koppla den röda pluspol kabel med en spärr och uttaget och ställ den åt sidan.
3

Töm kvarvarande energi i bilens ledningar och kretsar genom att trycka på hornet eller bromspedaler förrän det finns ingen ström kvar. Vänta minst 15 minuter för motorns dator att "glömma" sina inställningar.
4

Anslut de positiva och negativa terminaler kablarna till batteriet. Dra åt anslutningarna med en spärr och sockel och stäng huven. Motorn dator kan kräva en "lärande period" där datorn readjusts punkter överföring växling och gas input enligt ägarens körstil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73272.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.