Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Dra en lastbil Engine Belt

En lastbil motor bälte driver tillbehör såsom vattenpumpen, luftkonditionering kompressor, servostyrning pump och generator. Bandet rör sig dessa tillbehör från vevaxeln remskiva. Med motorn igång, vrider vevaxeln remmen runt remskivorna så att varje tillbehör kan arbeta. Med tiden kommer remmen börjar att bära och lossna. När bandet blir löst, dra åt remmen till rätt spänning. De flesta bälte tillverkare rekommenderar att ha mer än en halv tum av slack i bältet. Saker du behöver
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums set drivhylsa (Metric)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på bältet. Följ remmen runt de tillbehör som det verkar. Lokalisera reglerande komponenten som håller bältet tätt innanför remskivorna. Mest alla lastbil bälten skärps ytterligare genom en justering fäste som monteras på generatorn eller makt-servopumpen.
2

Lossa låsbulten från framsidan av justeringen fästet med en spärr och uttag. Lossa pivot skruvarna som fixerar tillbehöret till motorblocket med Ratchet och uttag.
3

Spänn remmen genom att vrida justeringsskruven, beläget vid slutet av justeringen fästet, räknare -medsols med Ratchet och uttag. När bandet är tight, tryck inåt på bandet med handen för att kontrollera remspänningen. Bältet får inte ha mer än en halv tum slack vara ordentligt spänd. Mitt justeringen konsolen med Ratchet och uttag
4

Dra åt låsbulten. Dra åt pivot skruvarna som fixerar tillbehöret till motorblocket med Ratchet och uttag.
5

Veva lastbilens motor för cirka fem till tio sekunder. Stäng av motorn och kontrollera remspänningen med handen. Justera bältet så att du får en halv tum av slack i bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74704.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.