Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Harmonic Balancer i en 1993 Chevy Camaro Z28

Den 1993 Chevrolet Camaro är en fjärde generationens Camaro, som omfattar 1993 till 2002 års modeller. Den Z28 prestanda paket för dessa fordon har en LT1 motor, som har åtta cylindrar och en cylindervolym på 5,7 liter. Den LT1 motor i en 1993 Camaro har en harmonisk balansaxel, eller vevaxel balansblock, för att minska de harmoniska vibrationerna som uppstår när vevaxeln snurrar snabbt. Vevaxeln balancer på LT1 motorn är en vikt på vevaxeln navet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Pry Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batterikabeln från minuspolen med en hylsnyckel för att undvika att motorn startas av misstag. Höj bilen på en domkraft, och stödja den säkert på pallbockar.
2

Koppla serpentin drivrem från vevaxeln remskiva med en hylsnyckel.
3

Håll navet på vevaxeln på plats med hjälp av en rak metallbit som pry verktyg. Ta bort fästbultarna från navet med en hylsnyckel och ta bort vevaxeln balanseringsdon från vevaxeln navet.
4

Montera nya vevaxeln balanseringsdon på vevaxeln navet och skruva fast fästbultarna för vevaxeln balansblock. Håll vevaxeln navet på plats med pry verktyget och dra åt fästbultarna för vevaxeln balansaxel till 63 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Montera serpentin drivremmen på vevaxeln remskiva, och sänka bilen med en domkraft. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75322.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.