Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Audi V6 Timing Belt

Audi AG är ett tyskt företag som tillverkar bilar i en rad olika stilar. En V6-motor är vanligt i sen-modell Audi bilar, till exempel A6. Detta verkställande bil har en karaktäristisk AHA serie motorn, en sexcylindrig, 2,8-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna motor har en kuggrem för att synkronisera rörelserna hos vevaxeln och kamaxlarna. Kuggremmen kräver regelbunden ersättning, till skillnad från en timing-kedja, som kan pågå livslängden på bilen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg nr 3242
8 mm insexnyckel Sida 2 mm fjädertappen
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Lossa bältet tillbehöret bilfärd från sina remskivor. Vrid vevaxeln medurs för hand för att anpassa tidpunkten märket på vevaxelns remskiva med tidpunkten märket på vevhuset. Inställningsmärkena på kamaxeln måste också anpassa sig till sina respektive timing märken på vevhuset.
2

Ta bort pluggen från den vänstra sidan av motorblocket av vevaxeln med en hylsnyckel. Passa inställningsmärkena på vevaxeln igen om det behövs. Anslut verktyget nr 3242 till vevaxeln och dra den något att hålla den på plats.
3

Koppla övre omslag kamrem, vevaxel vibrationsdämpare och lägre kamrem cover i den ordningen. Lossa fästskruvarna för kamaxeldrev med en hylsnyckel och släpper dreven från ändarna på kamaxlarna.
4

Vrid rullen för kamrem spännaren medurs med en 8 mm insexnyckel komprimera spännaren. Placera en 2 pin mm våren genom hålen i spännaren bostäder och kolven för att hålla kolven på plats. Vrid spännaren moturs för att lossa spännaren.
5

Ta bort fästbultarna för vevaxel spjäll med en hylsnyckel och ta loss spjället från vevaxeln. Koppla bort Serpentine belt från spännhjulet och ta bort skyddet för vevaxel spjäll. Lossa kamrem från sina remskivor.
6

Passa inställningsmärkena för kamaxeln och vevaxeln remskivor, om det behövs. Placera den nya kamremmen på remskivorna, så att pilen på de punkter kamrem i medurs riktning.
7

Vrid rullen för kamrem spännaren medurs med en 8 mm insexnyckel för att komprimera spännaren. Dra 2 stift mm våren från huset av spännaren kolven. Vrid spännrullen moturs för att tillämpa spänning på kamremmen.
8

Anslut spjället vakten för vevaxeln och bifoga Serpentine belt till spännhjulet. Efterdra alla skruvarna för bultarna spännhjulet till 33 foot-pounds med en momentnyckel. Byt vevaxel spjäll och skärpa sin montering bultar till 15 foot-pounds. Fäst bultarna för kamaxeldrev med en hylsnyckel. Montera kamremmen täcker.
9

bort verktyget nr 3242 från vevaxeln remskiva. Montera pluggen i hålet på den nedre vänstra sidan av motorn med en hylsnyckel. Fäst remmen tillbehörsdrivningens och anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75042.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.