Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter drivremmen på 1998 Park Avenue

Den 3,8-liters V6-motor i 1998 års Buick Park Avenue använder en enda rem som kallas en serpentin bälte för att vända alla tillbehör på framsidan av motorn. Den Serpentine belt är ett brett bälte med mellan fyra och sex revben på ena sidan och är släta på den andra. Bältet måste installeras korrekt eller skador på bältet och tillbehör kommer att inträffa. En felaktigt installerad bälte kan vrida vattenpumpen bakåt, vilket gör att motorn överhettas och orsaka skador. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa änden batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort den kvarhållande bulten. Lossa batterikabeln från terminalen och lägg den åt sidan för nu.
2

Leta spännaren på framsidan av motorn och placera en hylsa och spärrskaft på mitten bulten på spännaren spännhjulet. Vrid spännaren moturs för att lossa bältet bort då det från motorn remskivor.
3

Vrid spännaren medurs till viloläge och sedan installera en ny rem på remskivorna, betalar mycket uppmärksamhet till bältet sökvägen. Den rätta vägen är tryckt på en etikett under huven på din Buick som referens.
4

Vrid spännaren moturs och skjut remmen över spännaren spännhjulet. Vrid spännaren medurs, gör det möjligt att ta bort slacket i bältet.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Montera och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72304.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.