Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter olja Sändande enhet på en Toyota

Om oljetryckmätaren på din Toyota är fluktuerande eller inte fungerar alls, kan oljetrycket sändande enheten vara orsaken till problemet. Det första du ska göra med något oljetryck-relaterade problem är att kontrollera att motorn har den nödvändiga mängden olja och det har ändrats under de senaste 3.000 miles. Tunn eller gammal olja kan ge dig ett lågt tryck läsning, men om oljan är ren och fullt, är utbyte av oljetrycket sändande enheten ett billigt steg som kan lösa ditt problem. Saker du behöver
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota lastbil. Leta oljefiltret på passagerarsidan av motorn och sedan bara titta på baksidan av den för oljetryck sändande enheten.
2

Ta bort ledningarna kontakten från toppen av den sändande enheten. Det kommer att dra bort om du drar den rakt ut från den sändande enheten.
3

Ta den sändande enheten genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Du kan få lite olja droppar ut när du tar bort den, men med motorn avstängd, bör det inte uppgå till mycket.
4

in den nya sändande enheten i hålet och vrid det medurs för hand , försiktigt så att inte korsa-trä den. När det är ordentligt, dra åt med en skiftnyckel tills det är säkert.
5

Byt ledningar kontakten genom att trycka på den sändande enheten ordentligt. Starta motorn och kontrollera att oljetrycksmätaren fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71797.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.