Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad kan orsaka en Backfire Genom intag?

Varje motor komponent spelar en viktig roll i bilens funktion, och intaget systemet är inget undantag. Om intaget slår bakut, är detta en fråga som måste åtgärdas omedelbart. Men diagnostisera och åtgärda detta problem kräver viss kunskap om systemet. Förstå intaget systemet och orsakerna till baktändning hjälper dig att bekräfta eller utesluta denna fråga. Insugningsrör
p Det är nödvändigt att förstå intaget systemet för att se hur baktändning uppstår. Intaget ventilen är en komponent i insugningsröret. Fördelaren ligger på toppen av V6-och V8-motorer. För inline fyra-eller sexcylindriga motorerna, är insuget monteras på sidan. Fördelaren uppgift är att tillhandahålla en blandning av luft och bränsle till motorns cylindrar. För att göra detta, öppnas inloppsventilen att dra gas och luft in i motorn. Efter öppnandet, stänger ventilen för att hålla denna luft och bränsle blandning instängd.
Orsak baktändning

baktändning är en liten explosion. Även om det finns många problem som kan orsaka insugningssystemet att slå tillbaka, är den totala effekten densamma. Eftersom inloppsventilen måste ge motorn en lämplig balans mellan bränsle och luft, en slå uppstår när denna balans misslyckas. I detta fall kommer att ha mindre bränsle än luft i blandningen orsaka liten explosion. Lyckligtvis, leder detta inte till allvarliga skador.
Huvudorsaken

Motorer är fulla av komponenter, av vilka många kan fel att utlösa en baktändning. Den vanligaste orsaken till detta är en felaktig bränslesystemet. Bränslet består av tre komponenter: vakuum, luftflöde sensor och syresensorn. Alla dessa delar är ansvariga för att upprätthålla luft-till-bränsle balans i din motor. Om någon av delarna är skadad eller defekt, slår bakut kan förekomma.
Andra orsaker

En läcka i Lufttillförselsystemet kan också orsaka intaget att slå tillbaka, eftersom detta påverkar mängden luft som tas in annan möjlig orsak är en felaktig bränslepump eller blockeras luftfilter. Intaget systemet måste tidsinställda korrekt så att den kan mata bränsle och luft till tändstiften vid en korrekt hastighet. Om denna tidsplan är avstängd, kan det vara en annan orsak till baktändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75747.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.