Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar syresensorn i en 2000 Toyota Camry

Installera en ny syresensor i 2000 Toyota Camry kommer att förbättra bränsleekonomin och köra kvalitet på din 2000 Camry motor om den gamla givaren är defekt. En brist syresensor kommer motorn att köra rik och tomgång grov. I extrema fall eller om sensorn helt misslyckas, kan motorn stanna eller inte köra alls. Om du misstänker syresensorn är dåligt i din Camry, har datorn genomsöks efter felkoder. Saker du behöver
Jack
Jack står
Socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av din 2000 Camry med en domkraft. Stötta den bakre delen av bilen med en uppsättning pallbockar placeras under ramen.
2

Leta syresensorn längs avgassystemet, nära katalysatorn. Följ trådarna från toppen av syresensorn till den elektriska kontakten på Camry kabelnät. Lossa låsspärren på kontakten och separera de två halvorna.
3

Ta syresensorn från avgasröret genom att vrida den moturs med en syresensor hylsa och spärrskaft. Kassera den gamla givaren. Installera ett nytt på samma plats du tog den gamla från. Dra åt det.
4

Dra den nya lambdasonden till 32 pund fötter vridmoment med en momentnyckel. Anslut ledningarna från den nya lambdasonden till kontakten på Camry kabelnät. Var noga med att trycka ihop kontakterna tills de låses.
5

Lyft den bakre delen av bilen av domkraften står med en domkraft. Avlägsna domkraften från under den bakre delen av bilen och sänka bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72172.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.