Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 99 Cavalier Gas Tank Skickar Unit

Chevrolet utrustad 1999 Cavaliers årsmodell med en bränsle-nivåsensor monterad på bränslepumpen och sändande enheten montering inuti bensintanken. Bränslet-nivå sensor och flottör innefattar den sändande enheten. Nivån av gasen i tanken bestämmer positionen av flottören. Nivåsensorn läser nivån på flottören och skickar denna information till Cavalier styrenhet, vilket i sin tur ger bränsle-nivå utläsning på instrumentbrädan. Om flottören blir mättad eller sensorn misslyckas, kräver den sändande enheten ersättning för att få en korrekt bränsle-nivå utläsning. Saker du behöver
Pulver (klass B) brandsläckare
Skyddsglasögon
Wrench in
Jack
Jack står
Sifon eller handpump
Fuel container
Tryckluft
Fuel line bortkoppling verktyg (Chevrolet specialverktyg J 37088-A eller motsvarande) katalog Helper Review låsringen tång
bränslepump och avsändare montering O-ring
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Parkera Cavalier på jämn och fast mark. Stäng av alla elektriska tillbehör. Vrid tändningen till läge "Av" och dra åt parkeringsbromsen. Dra det inre spaken för att öppna bränsle-filler dörren, sedan lossa tanklocket på bränsle-påfyllningsröret. Placera nära brandsläckare till hands.
2

Don skyddsglasögon. Lås upp och öppna huven och koppla sedan bort batteriets minuskabel med en skiftnyckel.
3

Jack upp baksidan av Cavalier med en domkraft och stödja den på pallbockar.

4

Leta bränslepumpens elektriska kontakten under bilen intill bensintanken. Den kontakten är en svart, fyra-trådig kontakt med en lila, en grå, en svart och en svart-och-vit randig tråd. Pressa låset fliken på kontakten, dra sedan kontakten isär.
5

Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken med domkraften. Återanslut batteriets minuskabel.
6

Starta motorn och låt den gå tills den får slut på gas, vrid tändningsnyckeln till "Start"-läget i tre sekunder. Vrid nyckeln till läge "Off".
7

Koppla loss batteriets minuskabel. Palla upp den bakre delen av bilen och stödja den på pallbockar.
8

Sifon så mycket av bränslet ur bensintanken som möjligt i en godkänd behållare. Förslut bränslebehållare.
9

tag i bränsleslangen s nylon snabbkopplingar och vrid dem ett kvarts varv. Blås tryckluft över beslagen att avlägsna smuts. Tryck ihop flikarna på tillbehören, dra sedan bränsleslangar off.
10

tag i bränsleslangen s metall snabbkopplingar och vrid dem ett kvarts varv. Blås tryckluft över beslagen att avlägsna smuts. Sätt i bränslet verktyget linje urkoppling i kontakten, tryck inåt för att frigöra flikarna. Dra isär kontakterna.
11

Ta bort ljuddämparen-support bultar med en skiftnyckel. Ta avgas gummi galgar och låta avgasröret för att vila på fjädring. Ta bort slangarna från fyllmedlet, den på framsidan och ångformiga rören.
12

Anställ din hjälpare för att hjälpa till att sänka bränsletanken. Nå ovanpå bränsletanken och dra kontakterna på toppen av tanken, sedan sänka tanken till marken.
13

Tryck lätt på toppen av bränslepumpen och avsändare församling (den runda enhet i mitten av den övre delen av bensintanken), ta sedan bort låsringen som håller aggregatet med snap-ring tång.
14

Lyft bränslepumpen och avsändare montering ur tanken långsamt och noggrant. Vinkla botten av monteringen av tanken att undvika skador på flottören.
15

bort bränsle-nivågivaren från bränslepumpen och avsändare montering. Bränslet-nivå avsändaren monteras på sidan av aggregatet, och har flottör fäst vid den. Koppla ur bränsle-givaren. Kassera bränsle-nivå sensor.
16

Ta bort O-ringen från fästet ringen av bränslepumpen och avsändare montering.
Installation
17

Montera nya O-ringen på avsändarens församlingens mount ring. Montera det nya bränslet-nivågivaren till sidan av bränslepumpen och skicka montering. Var försiktig så att du inte skadar flyta. Koppla in bränslet nivå avsändarens kontakt.
18

Angle botten-monteringen i hålet i bensintanken för att undvika skador på flottören. Sänk enheten i bensintanken. Passa in fliken på framsidan av avsändaren församling med skåran på framsidan av hållaren låsringen.
19

Tryck försiktigt på toppen av avsändaren församling för att övervinna fjäderkraften och fullt sittplats fästet ringen av-monteringen. Sätt tillbaka låsringen in låsringen sin springa. Kontrollera att låsringen är i flikplatserna och sitter ordentligt.
20

Anställ din hjälp att installera bensintanken. Omvänd demonteringen förfarandet för att installera tanken. Anslut alla elektriska anslutningar och bränsleledningar. Sätt tillbaka ljuddämparen hängare.
21

Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Häll bensinen tillbaka till tanken och sätta gasen locket igen. Stäng gas-filler dörren.
22

tillbaka batteriets minuskabel.
23

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge i två sekunder, slå sedan det till "Off" läge i 10 sekunder. Vrid nyckeln till läge "ON" och kolla under bilen efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72256.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.