Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1987 Toyota Camry Timing Belt Installation

Toyota Camry är en serie kompakta och medelstora bilar i produktion sedan 1982. Den 1987-modellen är en andra generationens Camry, som typiskt har en fyrcylindrig 2,0-litersmotor. Denna motor använder en kamrem att synkronisera rotationer av kamaxeln och vevaxeln. Kamremmen på en 1987 Toyota Camry har en begränsad livslängd och bör pågå i minst 60.000 miles innan det behöver bytas. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla omslagen för kamremmen med en hylsnyckel och kasta sina packningar . Avlägsna thru-bult och monteringsdelen isolatorn på höger sida av motorn. Lossa fästbultarna för höger motor-fäste och ta bort konsolen.
2

Ta guiden kamremmen och kamremmen med en hylsnyckel. Lossa fästbultarna för nr 1 och nr 2 trissor frigående och ta bort remskivorna. Loss tidpunkten remskivan för vevaxel, med hjälp av ett par av pry verktyg om så behövs. Lossa låsmuttern för oljepumpen remskiva och lyft bort hjulet oljepumpen.
3

Skjut oljepumpen remskiva på sin axel och dra åt låsmuttern till 21 ft lbs. med en momentnyckel. Rikta in knappen på vevaxeln-timingremskiva med motsvarande spår på remskivan axeln och skjut remskivan på axeln. Dra åt fästskruven till 80 ft lbs. med en momentnyckel.
4

Anslut nr 2 spännhjulet och dra åt bulten till 31 ft lbs. med en momentnyckel. Installera Nr 1 tomgångsskivan, löst fästa sin bulten och anslut fjäder. Dra Nr 1 kabelstyrrullen så långt till vänster som det går och dra åt fästskruven med en hylsnyckel för att hålla den på plats tillfälligt.
5

Vrid vevaxeln medsols tills nyckeln spåret på vevaxeln-timingremskiva vänd uppåt. Placera den nya kamremmen på vevaxeln-timingremskiva, oljepump remskiva, No 2 spännhjulet och vattenpump remskiva.
6

Vrid vevaxelremskiva två varv medsols tills nyckeln spåret på vevaxel-timingremskiva vänder upp igen. Justera Nr 1 timing trissa som behövs för att hålla det i linje med sin timing märke. Dra åt Nr 1 kabelstyrrullen till 31 ft lbs. med en momentnyckel.
7

Montera fästet för höger motor mount. Dra åt fästet bultarna till 38 ft lbs. och dra åt thru-bulten till 52 ft lbs. med en momentnyckel. Anslut isolator för höger motor fäste och dra åt isolatorn muttrarna till 38 ft lbs. Montera locket kamrem med nya packningar och dra åt dess bultar med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74919.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.