Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter spicket Bussning

En tapp bussning är en del på alla typer av bilar. Det är den brons hylslager i vevaxeln, som uppbär nosen på växellådans ingående axel för att ge korrekt inriktning av kopplingsskivan. En tapp (ibland felaktigt kallad "spicket") bussning är väsentlig för vevaxeln av en bil för att fungera ordentligt. När du byter ut en tapp bussning, är det nödvändigt att matcha upp det gamla med en ny för att säkerställa en korrekt genomföringen är installerad. Saker du behöver
5/8-tums metallstav
Hammer
Oil
Oljetråg sälja Grease
Punch
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och leta tappen bussningen i vevaxeln i bilen. Sätt en 5/8-tums metallstav i bussningen som redan är installerad på vevaxeln och slå den med en hammare. Det hydrauliska trycket kommer att pressa ut bussningen ur hålet.
2

Häll en flaska olja i ett oljetråg eller annan behållare och dra den nya brons bussningen i oljan under 24 timmar. Detta kommer att hjälpa smörja det och göra för enklare installation av tappen bussningen.
3

Häll en liten mängd fett på det område där den gamla tappen bussningen togs bort från. Låt det inte sitta för länge. Börja installera bussningen höger när du har fettet.
4

Placera tappen bussningen där den gamla var och skjut 5/8-tums metallstav i bussningen. Ställ en stans på toppen av staven och tvinga den ned det med en hammare. Slå fast med hammare och knacka bussningen på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75714.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.