Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Serpentine Belt på en 1992 Ford Ranger

Installera en ny Serpentine belt på drivhjul för din Ford Ranger motor kan vara nödvändig om bandet visar kraftig nötning eller skador av något slag. Bandet vänder alla tillbehör på framsidan av motorn. Om Serpentine belt misslyckas, kan motorn överhettas och orsaka katastrofala skador på blocket, huvud och inre delar av motorn. Ägna uppmärksamhet åt bältet-routing diagram när du installerar den nya remmen för att undvika att skada den nya remmen när du installerar det. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Leta minuskabeln på batteriet i din Ford Ranger . Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriets minuspol och isolera den från batteriet.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Den serpentin remspännaren ser ut som en metall arm med en plast remskiva monterad på änden av den. Placera en socket och breaker bar på muttern i centrum av spännhjulet på änden av spännarmen. Vrid den moturs för att frigöra spänningen från bandet.
3

bort remmen från spännaren. Vrid spännaren tillbaka till hempositionen. Ta bort remmen från de återstående remskivor och kassera den.
4

Installera den nya serpentin bälte över alla rullarna på framsidan av motorn, men lämna bort tomgångsskivan. Dra remmen över remskivorna enligt diagrammet på kylaren stöd.
5

Vrid spännaren moturs. Skjut på remmen på spännrullen. Vrid spännaren tillbaka till utgångsläget.
6

Installera den negativa kabeln på batteriets minuspol. Montera bulten och dra åt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72563.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.