Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Grundläggande delar av Otto Motor

Den Otto motorn är en fyrtaktare, encylindrig förbränningsmotor som utvecklats av tyska Nicolaus Otto. Det är känt att vara den första fyra-takts förbränningsmotor som används i en bil. Denna fyrtakts förbränningsmotor cykel har förtjänat det gemensamma namnet "Otto-cykeln," och moderna bilmotorer bygger på samma principer och ses ofta till som Otto-motorer. Combustion Chamber

Som illustreras i universitetet i Leipzig s artikel, "The fyrtaktscykel /Otto cykel," förbränningskammaren är den främsta komponenten i motorn --- en cylinder stängda på ena sidan och öppna på den andra. Den slutna änden innehåller två ventiler och har ett tändstift sätts in i den genom ett hål. Den öppna sidan innehåller en kolv som kan röra sig fritt i cylindern. Bränslet förbränning sker i förbränningskammaren och det är härifrån att energi överförs till de andra delarna av motorn.
Intake Valve

Inloppsventilen är en envägsventil inbyggd i förbränningskammaren, som avser att endast tillåta inflöde av luft och bränsle in i förbränningskammaren. Denna ventil är öppen endast under den första av de fyra motorslag, då bränsle sugs in i förbränningskammaren genom den.
Tändstift

gnista plugg initierar förbränningsprocessen genom att antända den komprimerade bränsle-och luftblandningen i förbränningskammaren med en gnista. Denna antändning leder till bränsle och luftblandningen växer snabbt och i sin tur driver kolven för att driva motorn --- en process som kallas power stroke. Addera Piston

Kolven är den primära rörliga delen av motorn och har de övriga rörliga komponenter som är anslutna till den. Det kan röra sig i cylindern längs dess längd och orsakar kompression av luft och bränsle blandning i cylindern, som kallas kompressionstakten. Kolven dekomprimerar också förbränningskammaren under arbetsslaget.
Kolvringar

En eller flera ringar är monterade på en kolv för att täta förbränningskammaren, vilket förhindrar inåt eller utflödet av vätska från kolvens änden av cylindern under motorns cykler.
vevaxel

Vevaxeln är en cylindrisk axel som är ansluten till kolven av vevstake och roterar med motorns stroke. Axeln har antingen ett hjul direkt kopplad till ett slut i enkla motorer, eller ansluter till drivlinan för att möjliggöra rörelse hos maskinen som drivs av motorn.
Vevstake

Denna stav ansluter kolven till vevaxeln. Den ände fäst vid kolven rör sig med kolven utmed cylinderns axel hela motorslag, medan den andra änden som är ansluten till axeln är kapabel av rörelse vinkelrätt mot riktningen som nämns också, vilket gör att vevaxeln s rotationsrörelse. Addera Avgasventil

Denna ventil finns i den slutna änden av förbränningskammaren och möjliggör passiv endast flöde av avgaser efter arbetsslaget, i en stroke kallas utblåsningsslaget. Denna ventil är stängd hela övriga tre slag av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72187.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.