Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är definitionen av avgasbromsen?

Avgassystem bromsar (aka Jake eller Jacobs broms) tillåter tunga distanser förare att styra downhill acceleration med motorn tryck att bromsa fordonet i stället för att förlita sig på den vanliga fotbromsen. Använda en Jacobs broms förhindrar överhettning och efterföljande fel på fotbromsen, vilket kan leda till en potentiellt katastrofal skenande. Syfte

en avgasbroms reducerar en avgas-rör flöde och orsakar tryck att säkerhetskopiera in i motorns cylindrar. Detta tryck verkar mot motorns rotation och kommer att bidra till att undvika okontrollerad downhill acceleration (skenande) när den används med en manuell växellåda
Funktion

avgasbroms är helt enkelt en stor Vridspjällsventil placerad i avgasröret, vilket kan vara öppet eller stängt på efterfrågan.
motorapplikationer

Avgasbromsar används nästan uteslutande på dieselmotorer, eftersom diesel är högt kompressionsförhållande hjälper det att skapa mer mottryck.
fordonsapplikationer

Avgasbromsar finns på nästan alla over-the-road semi lastbilar, men komma fabrik utrustad i vissa tunga dieseldrivna pickups.
Överhettning

Överanvändning av en avgasbroms kan orsaka snabb motor överhettning och fel, eftersom de fångade avgaserna bidrar en massiva mängd termisk belastning på kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72096.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.