Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad gör en kamaxel Interrupter Module ?

Kamaxellägets sensorer , även känd som Kamaxellägets moduler , finns i flera olika typer . En av de äldsta är den magnetiska Hall Effect sensor, som utnyttjar en avbrytare växel för att bestämma vevaxeln och kamaxeln ståndpunkt. Magnetisk induktion Sensorer

Förbi en metall genom ett magnetfält överför några av magnetens kraft till metallen , vilket skapar elektricitet . Halleffektsensor använder en växel - liknande hjulet passerar framför en magnet för att skapa en snabb på /av elektrisk signal som talar om för datorn där vevaxeln och kamaxeln är i sin rotation .
Jämförelse < br >

en brytare - sensor fungerar bra i de flesta fall , men tvingar datorn att " gissa " där vevaxeln är i på - till - off signal övergång . En andra typ av sensor använder en reluctor ring med en vågig yta. I stället för en på /av-signal , orsakar denna vågig ring sensorns utspänning successivt stiga och sedan plötsligt faller av. Denna åtgärd ger datorn konstant ingång så det kan hålla justera insprutare och tändinställningen .
Underlåtenhet

Ingen permanentmagnet är verkligen permanent , speciellt när det har varit tvungen att inducera ström i flera år i sträck . Över tiden magneten försvagas , vilket minskar sensorns utspänning och skicka en falsk eller ostadig signal till datorn . Denna försvagning kan leda till cylindern misständningar , förlust av makt och en ostadig tomgång .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75281.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.