Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en Helicoil

Ämne i mjukare metall, såsom aluminium, kan remsan från basmaterialet när du tar bort och installerar fästelement gånger. För att göra ett gängat hål i mjukare metall starkare, installerar du en Helicoil gängad insats. Det härdade materialet i Helicoil insatsen sliter inte från upprepad användning, och de yttre gängorna hos den gängade insatsen förbli låst med den mjuka metallen och därmed öka styrkan på anslutningen mellan fästorganet och basmaterialet. Saker du behöver
Helicoil monteringssats
Borr satt
Borrmotor
Skyddsglasögon
gängvätska
Rena trasor
Thread låsvätska
Show Fler Instruktioner
1

Läs installationsinstruktionerna som kommer förpackade med Helicoil kit för att bestämma storleken på den Helicoil gängad insats som krävs för att hålla din fästelement i mjuka gulmetall.
2

Välj borret anges av Helicoil installationer instruktioner från borren set och säkra borren i chucken på borrmaskinen.
3

Sätt på dig skyddsglasögon och Placera spetsen på borren mot basmetall på den plats som du behöver för att installera Helicoil gängade insatsen.
4

Applicera rikligt gängvätska högt på borrkronan och låta gängvätska att flöda ned borrkronan och på basmetall.
5

Borra hålet i botten metall, håller borret vrida långsamt. Sluta borra emellanåt att tillämpa ytterligare gängvätska till borrkronan att hålla borren från överhettning.
6

Knacka rätt stora hål i gulmetall med kranen och tee-handtag medföljer Helicoil monteringssats. När man pekar på hålet, använd rikligt med skärvätska att smörja kranen och skapa renare gängor på basmetall.
7

Rengör området runt hålet med en ren trasa för att avlägsna metallspån och överskott tapping vätska från ytan av grundmaterialet.
8

Trä Helicoil insatsen på medföljande installations verktyget och belägga den gängade insatsen med gänga låsvätska.
9

Sätt i Helicoil gängade insatsen i det gängade hålet och vrid handtaget av införingsverktyget tills toppen av Helicoil vilar 1/4 till 1/2 av ett varv under ytan av basmetallen.
10

Placera tang borttagningsverktyg i den gängade insatsen och bryta tången från Helicoil insatsen för att låsa den på plats.
11

Trä fästelement i Helicoil gängade insatsen efter tråden låsvätska har härdat att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71542.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.