Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en drivaxel i ett 4Runner

Ta Toyota 4Runner drivaxeln att utföra erforderligt underhåll som att ändra U-fogar i oken drivaxel. Drivaxeln använder en slip ok om överlåtelse fallet änden och en platt fläns fäste på baksidan på axeln bostäder. Den 4Runner bakre drivaxeln har en mittmonterad carrier lager som stöder mitten av drivaxeln, bidrar till att minska vibrationer över längden på skaftet. Bäraren lagret och konsol kommer att behöva tas bort för att drivaxeln för att komma ur bilen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Oljetråg
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din 4Runner från marken med hjälp av en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under ramen rälsen och lägre uttaget tills din 4Runner vilar säkert på läktaren.
2

Lokalisera bakre oket på drivaxeln och ta bort de fyra skruvarna som håller fast oket till flänsen på den bakre axelhuset, med hjälp av en skiftnyckel. Sätt skruvarna åt sidan på en säker plats för användning vid monteringen.
3

Flytta framåt på drivaxeln tills du lokalisera mitten lagret och fäste, ungefär halvvägs upp på skaftet. Ta bort de bogsera bultar som håller fästet på ramen med en skiftnyckel och en socket och ratchet. Spara bultarna så att du kan använda dem när du sätter tillbaka axeln in i lastbilen.
4

Lägg ut en olja droppskål under den bakre av överföringen fallet att förhindra att olja droppar på marken när du tar bort drivaxeln från slip oket. Dra drivaxeln rakt bakåt och ta bort den från den bakre delen av överföringen.
5

bort drivaxeln från under baksidan av din Toyota 4Runner.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72143.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.