Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är Backfire flamskydd på en båt?

Backfire flamskydd tjäna en viktig säkerhetsfunktion på vattenskotrar. De är enligt lag skyldiga och måste Kustbevakningen godkänd på inombordsmotorer och drevet båtar som använder bensinmotorer. Motorrum kan bygga upp gas ångor och rök som kan antända med en gnista eller låga. Ibland motorer kan slå tillbaka, att skicka en flamma upp genom förgasaren och in i motorrummet. Den slå flamspärrzon funktion kräver att dämpa och ta bort alla sådana gnista eller låga, vilket skulle kunna resultera i en explosion ombord. Backfire Flamspärr Contruction

slå flamskydd har en gedigen metallkonstruktion mycket lik de äldre renare stil luft höljen på bilar och lastbilar. De flesta av höljet skalen har cirkulära mönster, medan vissa kan använda ovala eller kvadratiska konfigurationer. De fäster fast till den övre läppen av förgasaren halsen via en klämma, och bulten från toppen in i förgasaren kroppen. De besitter en inre baffel rutnät som motstår eld, olja och bränsle kontaminering. Den lufttät tätning och galler inom stoppar Flamspärr och avleder slå lågor från förgasaren.
Backfire Flamspärr Concept


När bränsle och luft kan underhålla förbränning, har de en brandfarlighet faktor. Förbränningsmotorn använder denna tändning för att driva cylindrarna. När ett bakslag inträffar, ändrar förbränningsprocessen tillfälligt riktning och färdas upp genom luftintaget passagen. Kolvätemolekyler behöver utrymme och syre för att antändas och sprida sig. När de kommer in i flamskydd som ett resultat av en slå tillbaka, är deras körhastigheten drastiskt reduceras, hållas i schack genom att slå det inre gallerelementet. Det begränsade utrymmet inuti flamspärr tillåter inte tillräckligt med syre för att fortsätta brinna. Renegade lågan släcktes innan den kan expandera.

Backfire flamskydd minska och dämpa förbränningsbuller till en lägre nivå
bullernivåer. Eftersom Flamspärr helt tätar intag delen av motorn, blir motorljudet instängd inom ramarna för nätet. En baktändning, vilket kan orsaka hög nivå shockwave buller, blir skingras direkt med en back-flödestryck. Detta begränsar och stänger av explosionen.
Förordningar

Backfire flamskydd permanent måste installeras på fartyg som har drevet eller inombordsmotorer. Utombordsmotor och dieselmotorer behöver inte använda dem. Den flamskydd måste vara tillräcklig och brukbart skick, så som föreskrivs av US Coast Guard, Underwriters Laboratories. Den flamspärr kan inte ha några hål i rutnätet ytan, och inte heller olja eller rågas i rutnätet facket. Det måste tätas tätt mot tryck escape. Flamskydd måste inspekteras regelbundet, rengörs med tvål och vatten och sedan byggs för ordentlig tätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75489.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.