Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Roller Lyftare?

Varje racerförare och lastbilschaufför dragande laster vill tillförlitlig och optimal prestanda när det behövs som mest. Roller lyftare har använts under huven för att minska friktionen och öka uteffekten. Det finns tre huvudsakliga stilar av rull lyftare att välja mellan. Du kanske redan har en rulle lyftare installerad i bilen som du vill byta ut eller du kanske vill uppgradera till bättre prestanda. Definition

Du hittar rull lyftare inom motorer i vissa fordon. En rulle lyftare är en ventillyftare som har en metallvals fäst vid en ände. Rullen änden i kontakt med kamaxeln, minska friktionen mellan kamaxeln loben och lyftare.
Byggande

Du kan hitta en lyftare på toppen av varje kamaxelns lob. Dessa har en cylindrisk form som är gjord av metall. Varje lyftare har en tryckstång på den övre delen av sitt metallhölje. Lyftaren stiger, vilket orsakar att tryckstången att stiga för att påverka intilliggande vipparmen. Denna rörelse öppnar sedan upp cylinderhuvudventil.
Application

Lifters omvandlar energin gjorts av kamaxel lober till användbar energi för motorn. Roller lyftare ger mindre friktion och har en längre livslängd än vanliga platta lyftare. Mindre friktion ger dig mer motoreffekt, vilket gör det till ett bra val för motorer som behöver en extra boost av energi och kraft. Dessa lyftare finns ofta under huvarna på små bilar skala race som behöver pålitlig motorprestanda.
Typer av Lifters

Du kommer att hitta några olika typer av lyftar. Du hittar mekanisk rulle lyftar, hydrauliska lyftare rullen och eftermontering hydrauliska rull lyftare som de mest genomförda lyftare. De mekaniska rull lyftare finns vanligen i gatan eller milda applikationer konkurrens. Hydrauliska rulle lyftare används med vanliga barer fabriken anpassning där hydrauliska rull lyftare kom fabrik utrustade. Retrofit hydrauliska rullarna är särskilt utformade för fort motorer och små motorer blocket. Dessa har vertikal justering barer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75566.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.