Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en motoreffekt Flush?

En motoreffekt flush är ett förfarande där en högtrycks-lösning spolas in i en bilmotor för att rensa ut föroreningar som kan skada dess prestanda. Utföra spolar motoreffekt med jämna mellanrum skulle kunna förbättra auto prestanda i områden med smörjning, motorns prestanda och bränsleekonomi, samt förlänga livslängden på fordonet. Anledningar

Den främsta anledningen att göra en makt flush är motorn slam, som orsakas naturligt genom användning av bensin och olja i bilens motor. Ett oljefilter, bytt ut med jämna mellanrum, kan hjälpa till att sänka mängden slam som byggs upp i motorn --- men det kommer inte att hindra det. Faktum kvarstår en halv liter slam i motorn när oljan byts, vilket smutsar den nya oljan bara fem miles efter ett oljebyte, enligt autoprofit.com, som säljer motor flush system.

Arbetstider

Autoprofit.com rekommenderar en motor spolas en gång var 15.000 miles, eller en gång om året för en genomsnittlig förare. I många fall kan förfarandet göras när du har din olja förändrats på din lokala bensinstation. Hur Det Fungerar

First
, tekniker dränera motorn av sin olja och ta bort oljefiltret. Samordna ditt oljebyte och motor flush rekommenderas så pengar inte slösas bort. Den spolsystem maskiner är ansluten till både huset för oljefiltret och pluggen för oljan rinna. Trycksatt tvättmedel sprutas sedan in i systemet vid hög hastighet, vilka spolar och upplöser slammet till ett oljetråg, där ett vakuum suger upp slammet.
Fördelar

Flushing motorn med jämna mellanrum kan ha flera fördelar för motorn, enligt autoprofit.com. Spolning kan förlänga motorns livslängd och förbättrar motorns smörjning. Eftersom slammet inte täpps till motorn, kan bilen köras svalare och oljan kommer att pågå längre. Motorns prestanda kan förbättras, bilen kan köra renare och stötar och pingar samband med äldre eller out-of-tune bilar kan sluta. Bränsle ekonomi är också en annan möjlig fördel.
Försiktighet

Innan du tillåter tekniker att serva din motor, se till att de är informerade om spolningsförfarande. Ställ frågor som hur varmt lösningen kommer att vara (det bör vara cirka 110 grader). Eller så kan du begära att din tekniker använder ett tryck maskin som inte lägger tryck. Många maskiner fungerar lika bra när de är inställda på att cirkulera tvättmedel smidigt genom systemet. Om teknikern använder för mycket tryck eller använder maskinen felaktigt, det finns en chans att det kan orsaka skador på motorn, vilket kan innefatta blåsa ut tätningarna på viktiga motordelar såsom packningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71433.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.