Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Saturn Relay Problem

Saturn Relay markerade den första och enda gången biltillverkaren Saturn gjorde ett inträde i minivan marknaden. Relaterat till andra minibussar från General Motors (GM) familj - Buick Terraza, Chevrolet Uplander och Pontiac Montana SV6 - det var i huvudsak en rebadged Chevrolet /Pontiac fordon. Kanske på grund av detta, var konsumenternas reaktion ljummet, och Relay varade bara två år: 2005 till 2007. Den ersattes av den crossover SUV, i Outlook. Elsystem

Ett vanligt problem med Saturnus reläer är med sina elektriska system. En defekt chip i drivlinan styrmodulen (PCM) skulle kunna påverka bränslepumpen och avgasåterföring (EGR), vilket kräver byte av PCM.

Dessutom kan det finnas mindre problem med OnStar, en prenumeration-baserade elektroniska tjänsten installeras endast i GM-fordon. I vissa Reläer kan hela systemet vägra att driva upp, som kan lösas genom att säkringen avlägsnas under ca 5 minuter. I andra fall kan det globala positioneringssystemet förlora precision, vilket kan bero på bilens fönster toning -. Eller orsakats av föremål som placeras på hatthyllan om antennen placeras där Addera Engine

2005 och 2006 Reläer är benägna att motorn stannar eller inte att starta. I vissa fall skulle de ledningar kontakterna under förarsätet behöva bytas ut på grund av väta och /eller korrosion. I andra fall kan fordonet behöver en ersättare för bränslenivån avsändaren.

I vissa 2005 Reläer med 3,5-litersmotorer, får ett visslande ljud produceras under acceleration, vilket kräver utbyte av PCV röret.
Addera Check Engine Light

"Check Engine" light kan lysa i några 2005 och 2006 Reläer på grund av fel i Delphi EGR ventilen installeras. I sådana fall är Delphi ventiler ersätts med Seimens ettor.
Horns

Några 2005 och 2006 Reläer kan ha svårt med en korrekt funktion av deras bil horn på grund av extra tryck som krävs på vissa fläckar av dynorna ratten. Mjukare fjädrar finns att eftermontera på hjulet. Addera Bromsar

Några 2005 Reläer kan misslyckas med att uppfylla kraven i FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standard) nr 135 för bil bromssystem. Standarden kräver att fordonet inte rör sig i 5 minuter när den stannar på en brant backe och samtidigt vara i neutralläge. Utan kostnad, kan återförsäljare kontrollera spaken glidning vid varje bakre bromsok, utför bromsok byte vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71403.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.