Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vet jag om Check Engine Light är en Emission Problem

"check engine" light är kanske den mest förvirrande för alla indikatorer på instrumentpanelen. Det är en del av bilens On Board Diagnostic (OBD-system). När den upptäcker ett problem i det elektroniska styrsystemet som det inte kan fixa, sätter på datorn en varningslampa som vanligtvis är märkt "kontrollera motorn." Instruktioner
1

titta på den andra indikatorn tänds på instrumentpanelen för att se om några andra lampor är tända. Om du också har en indikator lyser berätta att bilen har lågt oljetryck eller är överhettning ska du dra av vägen och stänga av motorn så snart det är säkert att göra så. Har din bil kontrolleras av en kvalificerad verkstad.
2

bort din tanklock och sätta på den igen var noga med att se till att det är tätt. Om tanklocket inte är ordentligt åtdragna det kommer att orsaka "check engine" lampan tänds. Tyvärr tar det ofta flera resor ut med bilen innan ljuset stänger av sig själv så det kan ta ett tag innan man vet om problemet har lösts. Addera 3

Kontrollera mätstickan i oljan fack för din motor för att se till att den sitter ordentligt i röret. Om mätstickan inte tätt det kan göra att bilen tomgång roligt. När datorn känner av det "check engine" tänds. Återigen, kan det ta en liten stund efter åtdragning mätstickan innan ljuset släcks.
4

Fyll upp din bensintank med gas på en annan bensinstation. Ibland kan en tank av dålig gas kan orsaka en "check engine" lampan tänds. Om din indikatorlampan orsakas av dålig gas, kommer det att stänga av sig själv tillbaka av när du kör en tank eller två av bra gas genom bilen.
5

Ta bilen att få koden läst. Många bildelar butiker och vissa platser reparationer kommer att ansluta din bil upp till en diagnostisk läsare gratis. Andra betalt för tjänsten. Den diagnostiska läsaren kommer att ge dem en kod som kommer att hjälpa dem att avgöra om det är relaterat till en emission problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70949.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.