Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tiden en SB Chevy

En förbränningsmotor behöver fyra viktiga saker att köra. De är: luft, bränsle, kompression och gnista. Dessa fyra saker måste arbeta tillsammans i perfekt harmoni eller timing. När timing ett litet block Chevy, vi egentligen bara ändra specifik tidpunkt vid vilken tändstiftet skapar en gnista och orsaka en explosion i förhållande till kolvens position när den är nära övre dödläget i cylindern. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Svetshjälm
Timing ljus
Stålborste
Grinder
bågfil
läder arbetshandskar
tändstiftsnyckel: äldre tändstift Sida 3/8 tum med 2-tums bult
Mig svetsare
Vise
Visa fler instruktioner
1

slipa elektroden från botten av en gammalt tändstift, att inte skada gängorna. Placera tändstiftet i ett skruvstäd och hammare en punch genom tändstiftet att avlägsna porslin. Skär huvudet av en 3/8 tum med 2-tums bult med en bågfil. Grind kolvens skaft runda och jämna där huvudet avlägsnades. Sätt in bulten i tändstiftet så den rundade axel sticker ut av den gängade änden av den nu ihåliga tändstiftet ungefär 1 1/2 inches. Svetsa bulten till tändstiftet på den motsatta sidan av gängorna. Låt den här kontakten stannar svalna.
2

bort batteriets minuspol från fordonets batteri. Ta bort alla tändstiften från small block Chevy motor. Märk tändkablarna för att hålla dem i ordning för enkelt utbyte.
3

Rengör harmonisk balansaxel så noll graders linje kan ses. Använd en stålborste om det behövs. Sätt i det speciella modifierade tändstiftet till antalet en cylinder i motorn. Antalet en cylinder är cylindern närmast kylaren på förarsidan av bilen.
4

Vrid motorn mycket långsamt och försiktigt för hand tills kolven kommer upp mjukt mot pluggen stoppet. Gör en prick körnslag som anpassar perfekt med nollmärket på timing fliken. Vrid motorn i motsatt riktning mycket långsamt och försiktigt för hand tills kolven kommer upp mjukt mot pluggen stoppet. Återigen gör en prick körnslag som anpassar perfekt med nollmärket på timing fliken. Omedelbart ta bort pluggen stopp.
5

Mät det exakta avståndet mellan de två markeringarna prick punsch och dela denna mätning med två. Den sanna övre dödläget är exakt halva avståndet mellan de två körnslag och det bör finnas en linje märkt med noll grader på balansaxel, om balansblock inte är skadad. Om den ursprungliga nollinjen inte faller exakt halvvägs mellan körnslag, rits en ny linje med en bågfil blad. Använd denna nya och exakt linje och då motorn.
6

Installera om alla tändstift och sätt tillbaka alla tändkablarna. Sätt tillbaka batteriets minuspol till batteriet. Lossa distributören nedhållande bult ligger vid foten av distributören axeln. Ta det vakuum linje från distributörens vakuum förväg och plugg linjen med en liten bult.
7

Ställ vredet på timing ljus till de önskade timing grader enligt specifikationerna för fordonet. Också, justera motorns tomgång till de önskade specifikationerna för fordonet, med hjälp av digital avläsning på stroboskop. Kläm tidpunkten ljusets pickup klämma till antalet en tändkabeln. Kläm den röda power klämman till den positiva polen på batteriet och den svarta marken klämman till den negativa polen.
8

Starta bilen. Rikta stroboskop på den harmoniska balansblock. Med motorn igång, rikta den övre dödpunkt märket på balansaxel med motsvarande märkning på timing fliken. Rotera distributör i ena eller andra riktningen för att rikta in markeringarna som behövs. Dra åt distributör hold-down bolt när betygen anpassa perfekt. Kontrollera igen att tidtagningen ska vara säker på att det inte rör sig när du drar åt distributören. Om den flyttade, upprepa timing proceduren tills markeringarna anpassa och distributören är tight.
9

Återställ tomgång och ta bort stroboskop. Återanslut vakuum linjen till distributören tidpunkten bör fastställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74585.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.