Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilka är de fyra stegen i Four-Stroke förbränningscykel?

Förbränningsmotorer producera el genom att antända bränsle inne i en lufttät cylinder och tvingar en kolv ut ur cylindern vid hög hastighet. Denna process kan drivas av ett antal ämnen, men de allra flesta motorer använder bensin eller diesel. Det finns fyra distinkta steg i funktionen hos en intern förbränningsmotor. Inlopps

intaget steget är kolven dras ned i cylindern medan ventilen är öppen. Detta drar in luft i cylindern, där den blandas med bränsle. Kolven och ventilerna är anslutna genom en rad delar i denna ordning: kolv, vevstake, vevaxel, kamaxel, lyftare och ventil. Detta tillåter ventilen att öppnas och stängas vid exakt rätt tidpunkt i förhållande till rörelsen hos kolven.
Compression

När kolven når den lägsta punkten i sin back-och återgående rörelse, flyttar den från intag till kompression. Ett utsprång på den roterande kamaxeln skjuter lyftaren mot ventilen och tvingar ventilen att stänga. Samtidigt kolven rör sig tillbaka uppför cylindern, komprimera blandningen av bränsle och luft som nu är instängd i cylindern.
Ström

När kolven når toppen av cylindern och bränsle och luft blandningen är vid maximalt tryck, skapar tändstiftet en gnista och blandningen antänds. Bensin är ett mycket explosivt bränsle, så denna händelse skapar en hel del makt. Explosionen driver kolven tillbaka nedför cylindern. Genom de förbindelser som anges ovan, är denna rörelse översatt från linjär till cirkulär rörelse och överförs till överföringen av fordonet, där det rör sig en axel som är kopplad till hjulen, driver fordonet. <
Exhaust br>

Så snart kolven når botten av cylindern, öppnar ventilen, varvid kolven går tillbaka upp cylindern och avgaserna från den antända bränslet tvingas ut ur cylindern. Cykeln börjar sedan igen. Allt detta sker med stor frekvens, vilket skapar ett jämnt flöde av kraft till hjulen på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75603.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.