Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt Mustang hjulbultar

De främre och bakre hjulbultar förfaranden byte på en Mustang är något annorlunda. Men båda kräver hjul-och bromstrumman /rotor borttagning, och installation av den faktiska stud är densamma i båda fallen. En försiktighet område är hjulet åtstramning. Det finns ett moment specifikation som bör uppfyllas vid åtdragning av hjulen efter reparationen. Saker du behöver
Jack
stödbenet
rörtång
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Hammer
Punch
Mutter (större än tappens skaft)
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Stud Replacement
1

Ta av hjulet genom att lossa lite på muttrarna, och sedan lyfta och stödja fordonet med pallbockar. Du kan flytta runt och under bilen, så pallbockar är en kritisk säkerhetsåtgärd.
2

Ta bort de två bromsok och två bultar fäste, och hänga bromsok ur vägen. Skjut rotorn bort från navet för att få tillgång till navet på sen modell mustangs. På 1965-1993 Mustangs, ta bort dammskyddet, sprinten och låsmutter att glida av rotorn från axeln.

På trumbromsar helt enkelt glida trumman bort bromsen.

3

med en hammare, kör försiktigt den trasiga bulten ur navet. Med trumbromsar roterar navet så att dubben att drivas ut obehindrat förbi bromsbackarna.
4

Installera den nya stud genom att sätta den i hålet bakifrån, och skjuta en stor mutter över stud mellan navflänsen och tappmuttem. Dra tappmuttem att dra bulten genom hålet tills den sitter ordentligt i hålet.
5

Re installerar bromsarna genom att skjuta trumman eller rotorn tillbaka till församlingen, eller installera bromsok fästet och tjocklek. Dra åt alla fästskruvarna ordentligt.
6

tillbaka hjulet och dra åt hjulet till 100 ft /lbs med momentnyckel.

Sänk bilen försiktigt tillbaka på marken. Provkör bilen för några miles och kontrollera tappmuttem vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71311.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.