Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Jeep Leaf Spring Bussningar

Installera nya bussningar bladfjäderelementen kommer förbättra körning och hantering av din Jeep liksom tyst fjädrarna. Bussningarna, som ligger i vårens ögon, kan bli slitna, spruckna och härdas med tiden, och om du inte tar itu med dem, kommer de så småningom att misslyckas och orsaka skador på fjädrarna och hängare. Det finns flera stilar av vårens bussningar tillgängliga, från OEM gummi till polyuretan ersättare. Poly bussningar kommer styvare fjädring, men attraktionen kvalitet kan minska något med dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
SAE hylsnyckelsats
Dead slag hammare
stålstång
Torch
Stålborste
ren trasa sälja Grease
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp Jeep och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera domkraften under ramen så att Jeep inte kommer att flytta runt när du arbetar med den.
2

Ta bort de bakre däcken från Jeep med en rörtång för att ta bort muttrarna och sedan Skjut hjulen från hjulbultarna. Ställ in muttrarna och hjul åt sidan för nu.
3

Stötta bakaxeln med en domkraft. Lossa och ta bort bultarna som håller bladfjädrarna till våren galgar med en socket och ratchet. Sänk domkraften så att fjädern ögondroppar under galgen, och du kan se den gamla bussningen.
4

Force den gamla bussningen från våren ögat med hjälp av en hammare och en bit stål stav eller stora uttaget. Bussningen kan beslagtas i ögat om din Jeep är en äldre modell. Använd en ficklampa och värma bussningen, sedan försöka trycka ut den igen. Det kommer att komma ut med tillräckligt ansträngning.
5

Rengör våren ögat med en liten stålborste, ta bort all lös rost, bussning material eller annat skräp som kan vara där. Torka den med en ren trasa och applicera en liten mängd fett på insidan av ögat.
6

Installera den nya bussningen in i ögat, anpassa det hållet med ögat och köra den på plats med en död slag hammare tills den sitter ordentligt. Om du använder polyuretan bussningar, måste du använda fett avsedd för användning med polyuretan. Du kan få rätt fett från bussningen tillverkaren.
7

Upprepa proceduren för den andra fjädern öga på våren och installera fjädrarna i galgar. Sätt i bultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft, sedan vridmoment dem till tillverkarens specifikationer.
8

Flytta till motsatt sida av Jeep och upprepa denna process på den andra fjädern. Montera däck och hjul tillbaka på jeep och dra åt muttrarna, tills ombonad, med din lug skiftnyckel.
9

Avlägsna domkraften och sänk Jeep till marken. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens specifikationer och kolla dem igen i 500 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71657.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.