Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Torsion Bar Borttagning

A torsionsstaven är en del som är karakteristisk för en mekanisk typ av upphängningssystem för ett fordon. Ett mekaniskt fjädringssystem absorberar stötar genom användning av fjädrar som hålls i konstant spänning. Torsionsstaven är en av dessa spända delar, och kan hittas nära varje hjul i en bil utnyttjar en mekanisk fjädringssystem. Ta dina torsionsstänger om du vill justera spänningen i ditt mekanisk fjädring system eller behöver byta ut en felaktig torsionsstång. Nödvändiga verktyg

Se till att du har en skiftnyckel, en hylsnyckel med varierande bitars storlekar, en skruvmejsel, en gummiklubba och en hydraulisk domkraft innan du tar bort torsionsstång från din bil. Du bör också få någon form av ögonskydd, eftersom spänningen frisättning orsakas av avlägsnandet av torsionsstaven kan göra delar skjuter ut om de hanteras felaktigt. Bär arbetshandskar. Addera Jacking din bil

Lyft ett hörn av din bil med din hydraulisk domkraft. Början på varje hörn av ditt välja, arbeta runt omkretsen av din bil tills du har tagit bort torsionsstaven vid varje hörn. När du har tagit bort en torsion bar, sakta sänka bilen med domkraft och fortsätt att lyfta nästa hörn.
Justeringsmutter

Notera positionen av torsionsstaven justermuttern under din bil. Du kommer att behöva lossa denna mutter när du tar bort din torsion bar. När din torsionsstång har ersatts, dra åt justermuttern till samma position som tidigare för att upprätthålla rätt spänning torsion bar.
Borttagning

Reference din instruktionsbok innan borttagning för att hitta den exakta platsen för din bils torsionsstång under ramen.

från bilens undersida, ta bort täckplåten skyddar torsionsstaven genom att lossa bultarna med nyckel. Avlägsna plattan locket och ställ den åt sidan. Lossa justermuttern att minska din torsionsstång s spänning. Använd en skruvmejsel för att ta bort eventuella ringen klipp fäst på baksidan av torsionsstaven.

Kraftfullt knacka sidorna av din torsion bar med en gummiklubba för att lossa den. Slå inte fram-eller baksidan av torsion bar, eftersom detta kan minska baren förmåga att behålla spänningen. En luft hammare fungerar bra för det här jobbet, om du råkar ha en. Ta torsionsstång med händerna och skjut den fri från sin församling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71676.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.