Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man laddar ett Sealed ATV Batteri

En gel-baserat batteri, eller "gell cell" - även kallat ett underhållsfritt batteri - är en typ av AGM-teknik. AGM står för "absorberad Glass Mat" och hänvisar till ett slutet batteri design där allt av elektrolyten (syran) blir absorberas i en glasfibermatta (kuddar) som pressas mellan positiva och negativa plåtar. Eftersom det inte finns någon lös syra i ett AGM-batteri, är mycket lite underhåll krävs. Dock kan dessa typer av batterier dör stilla eller tappar laddning. Om detta händer, måste du veta hur du laddar ett slutet batteri. Saker du behöver
Yuasa Smart-Shot 1.5 amp chargerVoltmeter
Visa fler instruktioner
1

Placera batteriet på ett stabilt underlag och kontrollera den initiala laddningen med voltmetern. För att göra detta, placera den positiva ledningen på voltmetern på den positiva polen på batteriet. Sedan placera minuskabel voltmetern på en jordad metallyta (ej batteriets minuspol). Notera den första laddningen på batteriet innan laddning.
2

Hook upp batteriet till batteriladdaren. Låt batteriet underhållsladdning över minst åtta till 10 timmar. Om du inte ordentligt aktivera ditt nya batteri under denna tidsperiod med underhållsladdning inställningen, kan den väsentligt och varaktigt minska batteriets livslängd.
3

Kontrollera batteriladdning cykel efter åtta timmar. Haka ur batteriet ur laddaren och kontrollera laddningen med voltmetern igen.
4

fortsätt att ladda batteriet på laddaren tills den rätta avgiften har nåtts, regelbunden kontroll av batteriet cykeln. Det är viktigt att du inte överladda batteriet. Men inte ladda batteriet fullt förkortar batteriets livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71161.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.