Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar RV Springs

Reser i ett fritidsfordon (RV) är ett roligt och underhållande sätt att se landet. Husvagnar är fyllt med allt du behöver för att leva på vägen, som sådan, de har toaletter och duschar, sängar och möbler, kylskåp, spisar och, ja, även den ökända diskbänken. Alla dessa husgeråd gör en RV väger mycket, vilket i sin tur ställer större slitage på en RV fjädringskomponenter. Suspensionen del som får mest övergrepp är spiralfjädern, eftersom det är ständigt vridmoment medan rv är i rörelse och under ständig stress från vikten av RV själv. Saker du behöver
Wrench in
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
RV jack
Arbete handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Höj din RV med en RV-uttag. Använd inte en vanlig domkraft, då större vikt en RV kan bryta en domkraft. Lyft RV fram hjulet vars fjädring du vill arbeta på är inte längre i kontakt med marken och roterar fritt. När hjulet är i luften, om RV upphängningsfjädern har galopperat i hälften eller mer, kan du ta bort de bitarna för hand, eftersom fjädrarna normalt hålls på plats genom trycket av RV på själva fjädern. Använd arbetshandskar för att ta bort fjädern, som våren kan ha ojämna metallkanter om den har brutit
2

Ta RV hjulet med en mutter borttagningsverktyg,. Din RV borde ha kommit med ett. Om du behöver extra vridmoment, använd ett elverktyg med en mutter-borttagning bit. Var försiktig när du tar bort hjulet, som RV hjul kan väga betydligt mer än bilens hjul beroende på din RV: s märke och modell.
3

Ta monteringen bromsbelägg med en Phillips-skruvmejsel. Vissa RVS kan använda en trumsammansättningen, du fortfarande använda en Phillips-skruvmejsel för att ta bort den. Försiktigt stödja bromsaggregatet när du tar bort den, eftersom dess vikt kan rip off bromsledningarna. Bara ställa in bromsen på en pall, upphöjd, så att du inte behöver gå igenom besväret med att spola bromssystemet och ansluta linjer.
4

Ta bort fjädern genom att dra ner på kontrollen arm till sin fulla utsträckning och kila en platt skruvmejsel mellan bärarmen och fjädern. Wiggle spolen av med rygg-och-tillbaka gungande rörelser. Bär skyddsglasögon vid fjädern hoppar kontrollgruppen.
5

tillbaka fjädern med en ny fjäder genom att återigen dra kontrollgruppen ner till sin fulla utsträckning, med en platt skruvmejsel som kil. Våren kommer naturligtvis trycka på plats runt fästpunkten. Sätt tillbaka bromsaggregatet, då skiftnyckel hjulet igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73903.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.