Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en rostig Brake Rotor med en ficklampa

Det finns flera metoder för att avlägsna en rostig rotor från navet. Värma det med en ficklampa bör betraktas som en sista utväg, eftersom när du har tillgripit facklan, kommer rotorn måste bytas. Att värma den i navet av rotorn kommer otvivelaktigt varp och skada den. Överhettning navet under rotorn kan orsaka skador på det avsnittet. Med detta i åtanke, om du har uttömt alla andra försök att ta bort rotorn och du ner till den sista utvägen, greppa en brand skiftnyckel och få att fungera. Saker du behöver
Safety glassesAcetylene torchStrikerLarge bollen Peen hammerSafety kvarn glovesAngle dö med en slipande slipning diskAnti-gripa smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Slå på acetylen och syrgas stridsvagnar. Vrid syre och acetylen ventiler bara något på facklan. Vrid flödesventilen öppen. Placering facklan från kroppen, använd anfallaren att gnista spetsen på brännaren tills den tänds. Placera anfallaren ner och justera flödet av lågan tills du har en blå bas och bara en antydan till en gul spets i lågan. Se till att ha din säkerhet redskap.
2

Närma rotorn med facklan och börja värma kanten på navet av rotorn först. Du vill bara att värma vänd av rotorn som en absolut sista utväg eftersom du inte vill förvränga själva navet från värmeskador.
3

Flytta facklan runt värma kanten rotornavet hela vägen runt. Du behöver inte använda den skärande handtaget på ficklampan. Bara en stadig öppen låga flytta alla runt omkretsen av rotornavet kommer att fungera bra. Ta din tid och värma det ordentligt. Om du försöker att rusa här, kommer du inte att lyckas och kan orsaka skador på navet under rotorn.
4

Strike fenorna på rotorn med hammaren. Håll facklan tänd och inse det ifrån dig eller något annat i närheten med en hand samtidigt slående fenan av rotorn med hammaren i den andra handen. Vid behov kan mer värme till rotornavet. Fortsätt att tillföra värme och ibland slår med hammaren tills du lyckas separera rostiga rotorn från navet. I sista utväg desperata tillfällen, värma ansiktet av rotornavet nära lug dubbar och slå med en hammare. Om du söker tillräckligt med värme till rotornav, bör du kunna skilja det utan att behöva värma ansiktet av rotornavet.
5

Låt rotorn och navet svalna gång åtskilda, sedan bort rotorn och kassera.
6

Rengör kanten och ytan på navet med en vinklad die grinder och en aggressiv slipning disk. Du kommer förmodligen att behöva ett fåtal av dessa om du var tvungen att ta till avlägsna rotorn med en fackla.
7

Applicera ett tunt lager gängsmörja till kanten av navet innan tillämpa den nya rotorn. Detta kommer att hjälpa nästa gång rotorn behöver avlägsnas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71067.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.