Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den yttre styrstag på en Miata

Den yttre styrstag slut på Mazda Miata överbryggar gapet mellan styrspindeln och inre styrstag av styrväxel. Eftersom det är ett importerat fordon, den ursprungliga och mest eftermarknad OEM (original equipment från tillverkaren) yttre styrstag ändar är ur funktion och inte är utrustade med ett fett smörjnippeln, istället är den yttre styrstag ände tätas med fett inuti som ska pågå livslängd parallellstaget slut. Försiktighet bör iakttas vid byte av yttre änden styrstag på Miata för att förhindra knackning tån på främre anpassningen ut. Saker du behöver
Lug nut Tool Review Jack
stödbenet
Penetrerande smörjmedel
Metric Blocknyckelsats
Spetstång
Ball Peen Tänger hammare

Byte yttre styrstag slut
momentverktyg och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Vrid ratten (med Miata upp på ett plant underlag) så framför däcket med den felaktiga styrstag ände skjuter utåt och sedan dra åt parkeringsbromsen. Ta nycklarna från tändningen.
2

Lossa muttrarna på hjulet som har den felaktiga yttre slips rid ände med tappmuttem verktyget.
3

Höj Miata med domkraft och stödja kvartalet panelen på en pallbock placeras under främre ramlisten.
4

bort muttrarna och ta bort hjulet och däcket montering.

5

Spray låsmuttern ligger direkt bakom yttre styrstag slut med penetrerande smörjmedel och sedan spraya slottet muttern på axeln av den yttre styrstag slut. Det tar några minuter att passera för att låta penetrerande smörjmedel i blöt i.
6

Håll den fyrkantiga basen av yttre styrstag slutar med en öppen ände sidan av en kombination metrisk skiftnyckel och sedan lossa låsmuttern med en annan öppen-end kombination skiftnyckel.
7

Ta bort sprinten från axeln av den yttre styrstag slut, med hjälp av ett par nål-tång.
8

Avlägsna kronmuttern med en box-ändsidan av en kombination metriska skiftnyckel.
9

Strike kanten av knogen lindade runt axeln hos yttre styrstag ände med en kulhammare tills axeln hoppar ur finslipat hål i knogen. Ett slag på axeln av den yttre styrstag ände riskerar chansen att framväxten spetsen och gör det svårt att ta bort från den hårt finslipat hål i knogen.
10

Håll inre styrstag med ett par tång och skruva den yttre änden styrstag från inre styrstag.
11

Skruva den nya yttre änden styrstag på den inre styrstag tills basen av den yttre styrstag slutet är nära låsmuttern. Fortsätt att hålla det inre styrstag med tång.
12

Placera axeln av yttre styrstag ände i finslipat hålet på knogen och sedan skruva på slottet muttern. Dra åt kronmuttern tätt med box-end sidan av en kombination skiftnyckel.
13

Håll den fyrkantiga änden vid basen av den yttre styrstag slutar med en öppen ände sidan av en kombination skiftnyckel och sedan åt låsmuttern med en annan skiftnyckel.
14

Återgå till slottet muttern och dra åt den tills skårorna i muttern linje med den förborrade hål i axeln av yttre styrstag ände. Placera stiftet ersättare sprinten genom förborrade hål och sedan böja den mot botten av skaftet på den yttre styrstag ände med en tång.
15

Byt hjul och däck montering och sedan ersätta muttrarna. Dra åt muttrarna ombonade till hubben med tappmuttem verktyget.
16

Sänk Miata till marken och vridmomentet muttrarna i ett korsvis med moment verktyget inställd på 80 ft-lbs . och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72455.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.