Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur identifiera Car Problem med en OBD2

diagnostik på kortet, eller OBD, är ett elektroniskt system som möjliggör en auto tekniker eller bilägaren att se hälsa på en bil. OBD infördes först i början av 1980 och OBD2 är den förbättrade versionen av det ursprungliga programmet. OBD2 först varnar föraren om ett problem i bilen med hjälp av "Check Engine" lampa på instrumentpanelen konsolen. Instruktioner
1

Starta tändningen och titta på komponenterna på instrumentbrädan konsolen. Lampan för "Check Engine" eller "Tjänsten Engine Soon" blinka en kort stund. Detta indikerar att OBD2 är närvarande och redo att diagnostisera problem som kan finnas.
2

Kontrollera instrumentpanelen konsolen när du kör. Om det finns några problem, "Check Engine" eller "Tjänsten Engine Soon" tänds och bo på. Den OBD2 varnar dig om problem som sträcker sig från en lös eller saknas tanklock till en motor misständningar.
3

Leta efter blinkande lampor på instrumentbrädan konsolen. Blinkande lampor indikerar att det finns ett allvarligt problem uppstår med fordonets motor. Det blir säkrare att begränsa din körning tills problemet är löst.
4

Använd en personlig OBD2 kodläsare för att söka efter problem (se Resources nedan). Fäst läsaren till bilens 16-stifts port, som vanligtvis är placerad under ratten. Läsaren kommer att visa problemområden koderna genereras av bilens dator, liksom definitionen av koderna.
5

Ta bilen till en automatisk tekniker om du inte kan upptäcka källan till problemet på egen hand. Den automatiska tekniker kommer att använda en professionell OBD2 läsare för en mer detaljerad genomsökning av din bil. Mekanikern kommer att använda de koder som utgångspunkt för att fastställa den verkliga orsaken till problemet.
6

Notera om ljuset på konsolen går ut innan du kan ta bilen in för service. Detta tyder på att problemet har lösts.
7

Läs mer om hur man kan diagnostisera bil problem med en OBD2. Det finns flera böcker i ämnet, bland annat "Introduktion till OBDII" av Roy Cox, "OBDII Diagnostiska Secrets Revealed" av Peter David och "Advanced Automotive feldiagnos" av Tom Denton (se Resources nedan).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70961.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.