Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en vipparmsaxel på en Ford 390 Motor

Vipparmen i en förbränningsmotor översätter rotationen av kamaxeln till en linjär rörelse krävs för att öppna inloppsventilen av cylinderhuvudet. Ford 390 motor visas på olika Ford-bilar från 1961 till 1976, som en del 1968 Mustangs. Vippaxlarna på denna motor är en del av insugningsröret montering, så vipparmsaxeln installationen kräver avlägsnande av alla komponenter som behövs för att komma åt insugningsröret. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en behållare och förvara kylmediet för senare användning.
Sida 2

Lossa kylarslangen från huset av termostaten, och ta bort bypass slangen från insugningsröret. Koppla loss luftrenaren och ledningar från insugningsröret med en hylsnyckel. Ta bort fördelarlocket och lossa dess elektriska ledningar från motorn.
3

Markera fördelningshuset att indikera rotorns position, och lossa den elektriska primära kabeln från tändspolen. Koppla bort hold-down bolt för distributören, och ta bort fördelaren från insugningsröret.
4

Lossa vakuumledningarna på insugningsröret, och koppla den elektriska tråden för temperaturen sändande enheten. Ta vakuumledningarna och bränsleslangen till förgasaren. Koppla kopplingarna som fäster förgasaren på insuget.
5

Koppla ventilen täcker med en hylsnyckel. Vrid de fyra bultar för vipparmsaxeln två varv moturs, med utgångspunkt från framsidan till baksidan. Upprepa detta tills du kopplar alla bultar för vipparmsaxeln.
6

Montera nya vipparmsaxeln och fästa bultarna med en hylsnyckel. Dra åt varje skruv två hela varv i taget, fortsätter från baksidan till framsidan.
7

Montera de återstående komponenterna genom att utföra steg två till fyra i omvänd ordning. Använd markeringen som du gjorde på distributören bostäder i steg 3 för att installera distributör i rätt position. Fyll på kylaren med kylvätska och kontrollera fordon för läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75381.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.