Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Skillnader mellan en Startmotor & Solenoids

Om bilen inte startar, är det första du kommer att höra från många nybörjare mekanik är, "är din förrätt gått ut." Detta var rådgivare hänvisar till startmotorn eller fem delar som, enligt bildelar tillverkare Prestolite, omvandlar elektrisk energi från batteriet till "mekanisk energi" som krävs för att faktiskt göra att motorn startar. Gasmotorer inte köras på el. Det tar arbete två viktiga komponenter i startmotorn, solenoiden och startmotorn, för att göra konverteringen. Plats

Startmotorn är den del som är mest synlig i församlingen. Det är en cylinder-liknande mekanisk lappar med vad som ser ut som en stav går igenom det. Solenoiden är fäst vid sidan av startmotorn. Det är också en cylinder. Bitarna är grupperade så nära varandra att de ser ut som en del. Deras närhet är det som leder många människor att missförstå hela startmotorn för startmotorn.
Solenoid funktion

roll hela startmotorn går utöver att bara starta bilen. Komponenterna har vardera en del i att konvertera batteriet till fysisk rörelse som behövs för att få motorn att gå. Processen börjar när nyckeln vrids i tändningslåset. Det visar på tändningslåset som, enligt den Chilton "Easy Care Encyclopedia," släpper den elektriska strömmen från batteriet. Den el som strömmar in i solenoiden. Solenoiden innehåller en spole och en kolv. Spolen blir elektromagnetiska, vilket gör att kolven att dra sig stängd. Detta öppnar flödet av energi till startmotorn.
Startmotorn funktion

solenoidkolven gör sitt jobb, är startmotorn aktiveras av energiflödet i den. Startmotorn ingriper med el. Prestolite beskriver startmotorn som en mekanism som ger en hel del effekt på kort tid. Detta kort skur av makt är vad motorns svänghjul måste vända. När svänghjulet bygger upp tillräckligt vridmoment motorn vevar till liv.
Problem Tecken

När startern misslyckas med att samverka, kan flera saker vara fel. Ett problem med solenoiden orsakar startapparaten att misslyckas med att engagera eller att ha svårt att hålla engagerad tillräckligt länge för att starta motorn. Anledningen är att magnetventiler problem påverkar flödet av elektricitet genom startapparaten. Startmotor problem manifesteras som en starter församling som engagerar, men sedan misslyckas med att starta motorn. Motorn helt enkelt inte kan samla tillräckligt med kraft för att skapa det vridmoment som behövs för svänghjulet att vända. Orsaken är ofta överhettning, smuts och skräp i montering och komponentfel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63357.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.