Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man byter en Starter Relay i en 1996 Camaro

startreläet på 1996 Chevrolet Camaro är införlivat startmotorsolenoiden kopplad till startmotorn församling. Solenoiden tjänar två syften. Den första är den reläpartiet som skickar hög strömstyrka ström direkt från batteriet till startmotorn. Det andra syftet är att ingripa med startmotorn enheten till krondrevet som omger svänghjulet eller flexplate. På din Camaros V-6, är solenoiden servad med startmotorn. Saker du behöver
Metric skiftnyckel satt
3/8-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
3/8-tums enhet Förlängningssetet
3/8-tums spärrnyckel
Jack står
Hydraulisk domkraft
Startmotor
Penetrerande olja
Computer minne sparare
Visa fler instruktioner
1

ansluter minne sparare enlighet med tillverkarens anvisningar. Detta kommer att eliminera behovet av att programmera alla de datorsystem i fordonet. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och linda kabeländen med eltejp för att förhindra att kabeln kommer i kontakt medan du arbetar under fordonet.
2

Med hydraulisk domkraft, lyft och säkert stödja framför fordonet på pallbockar. Spraya genomträngande olja på och försiktigt ta bort muttrarna som håller avgassystemet crossover röret till utblåsningsgrenrören, med ratchet förlängning och socket set. Demontera avgassystemet crossover röret vid avgasgrenrör.
3

Avlägsna bultarna värmesköld och startmotorn till motorblocket. Ta bort distansen shims som sitter mellan startmotorn och motorblocket. Sänk och stödja starter medan du kopplar kablarna anslutna till startmotorn. Se till att du markerar trådarna, så de kommer att installeras tillbaka på rätt terminaler. Demontera startmotorn.
4

Montera trådarna innan du installerar starter. Stöd startmotorn och dra åt de inre S-terminal nötter på solenoidaggregatet till 25-inch pounds och den inre batteripolen mutter till 80-inch pounds. Montera det inre monteringsbulten att hålla startmotorn på plats och sätt starter shims tillbaka på plats genom att föra in de slitsade ändar shims i det inre monteringsbulten. Montera de återstående starter bultar och vridmoment dem till 40-fot pounds med momentnyckel och uttag.
5

Använda socket set, installera starter värmeskölden och avgas crossover röret. Med hydraulisk domkraft, sänk bilen. Anslut den negativa batterikabeln och ta bort minne sparare. Starta bilen flera gånger. Lyssna för något udda klingande ljud och se bilen lätt startar varje gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63358.html

Previous:
Next: No

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.